početak EKONOMIJA За три године ужичка власт направила 5 милиона евра!

За три године ужичка власт направила 5 милиона евра!

od nedelja
513 pregleda

ПРИЈЕМ ЗА ПРИВРЕДНИКЕ
У Скупштини града Ужица приређен је пријем за ужичке привреднике. Момир Петровић, већник задужен за привреду, рекао је да је 2017. година била динамична и занимљива посматрано са привредне стране.
– Ако посматрамо билане и резултате, можемо рећи да су неки били солидни, а неки иду на рекорд. Први партизан и Импол Севал ушли су у велике инвестиције од којих се очекује повећање продуктивности, ефикасности и Град очекује повећање запослености. Као занимљивост за ову 2017. годину се може рећи и долазак нашег суграђанина из Америке, који је отворио своју фирму у Ужицу, а која је стигла уз активну помоћ града. Та фирма је донела технологију кол центара, која је модерна и веома актуелна, и запошљава људе који до сада нису могли да нађу место за себе. Кроз савете и директне састанке остварили смо добру сарадњу и комуникацију са привредом. Људи су се углавном јављали у вези неке техничке документације и комуникације са комуналним предузећима. Некима смо помогли више, некима мање, углавном свима су врата отворена за захтеве и ти захтеви ће бити у доста високом приоритету. Помоћи ћемо колико можемо – рекао је Петровић и присутнима пожелео срећне празнике и пуно успеха у наредној години.
Градоначелник Тихомир Петковић је истакао да је година, која је на истеку, била доста успешна.


– Доста смо радили, трудили се, направили искораке на бројним пољима и остварили солидне резултате. Предуслов за планирање било каквих пројеката су финансије, а Ужице се налази у доброј финансијској позицији. Напорно смо радили у претходне три године и од затеченог минуса од 3 милиона евра, данас имамо 2 милиона евра и све измирене обавезе. Управо захваљујући томе можемо да размишљамо о капиталним пројектима – рекао је Петковић и набројао све пројекте које се ради, почевши од Фабрике воде на Церовића брду, преко улица и Старог града, до хале у Крчагову, бициклистичке стазе кроз тунеле и дигитализације Скупштине града. Најавио је промене у центру града, које су почеле од платоа испред зграде Скупштине града и обнови фасада. А следи освежавање градског трга, промене у Малом парку, мостова и улица.

– Када на ово додамо да је аутопут стигао до Пријељине и да се у 2018. години очекује почетка радова на деоници до Пожеге, да је Ужице на траси будућег аутопута Београд – Сарајево, да је почела реконструкција пруге Београд – Бар, да ћемо после изграђене пријемне зграде Поникве оградити цео аеродром, онда сам сигуран да добијамо довољно мотива да радимо још више, како бисмо ми и наша деца живела у бољем и лепшем граду – рекао је Петковић и привредницима пожелео срећну и успешну 2018. годину.

З. Г.


Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.