početak AKTUELNO Зомби

Зомби

od nedelja
654 pregleda

Било је горих времена и црњих дана од најцрњих ноћи, било је очаја и туге довољно за десет поколења.
Било је штеточина, лихвара, профитера, издајника, било је и оних што су лагали на друге да спасу себе. Свега је било и све памти овај шашави народ, памти, а тихо збори за себе, било не поновило се никад!
И набрајали би данима све наше јаде и срамоте, књигу од хиљаду листова написали, али се не би по много чему разликовали од других тако јадних и нама сличних нација.
Бар ово чемера око нас што нас окружује, премда ни ови даљи нису ништа бољи. Напослетку човек је животиња, к`о и свако друго звериње!
Ипак, ових дана сведоци смо једне толико прљаве, нељудске и говнаве кампање у режији још увек актуелног министра и хиљаду му још говнавијих ботова, плаћених фанова дотичног господина, а уз свесрдну помоћ дневне “штампе,” или како бих ја то мало сликовитије описао, шареног јефтиног гуз-папира.
Елем, министар, у народу познатији као Доктор Смрт, назван тако због свог присног односа са почившим припадницима школске секције под именом Земунски клан и веома радог фотографисања са истим по разним хуманитарним приредбама, покреће читаву харангу на једног глумца. Званичан разлог, бар како министар каже, а писци из “шарених и јефтиних гуз папира” преносе, испитивање рада фондације “Буди хуман” и незаконито инвестирање новца фондације од стране поменутог глумца.
Бла, бла, бла…
Хијене су намирисале жртву, чопор је спреман и кидише. Лов траје увелико, али се испоставља да је ово младунче нешто брже и сналажљивије, те се звери покрећу и шире потрагу.
Крећу на мање брзе, на рањене, на оне који не могу да се бране. Бар они тако осећају…
Ако постоји нешто што никад и никако, ни под каквим претњама или уценама не би смело да се дира, онда је то задирање у живот болесне деце и њихових родитеља.
Никад!!!
Е, овај “олош”, како је то сликовито рекао актуелни председник државе за неке, ударио је и на њих. Безобзирно, без провере, на основу пусте жеље да се додворе господару, ушлихтају, продају што више свог “шареног и јефтиног гуз папира.”
Ја се искрено надам да ће и глумац, а посебно родитељи покренути судски поступак против тих инспиратора зла. Можда сада то изгледа као пишање уз ветар, али проћи ће и њихово. Извући ћемо из фиоке и пресудити.
Ово дно је оно због чега смо најгори и због чега ће нас памтити као срамоту!
А све само зато што глумац неће да ћути и аплаудира. Зато што прича и пише. Зато што има срце и мозак уместо камена и сурутке, а то се Летећој Дијаболи ни најмање не допада.
Памти овај народ, време је да почне и да кажњава, иначе ће уместо народа земљом Србијом ходати зомбији, ако већ није касно!

Владимир Гредељевић (Ужичка недеља 996)

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.