početak KULTURA 60 godina rada KUD SEVOJNO

60 godina rada KUD SEVOJNO

od nedelja
1,1K pregleda

kudsevojno4-600x300

KUD „Sevojno” obeležava 60 godina rada i postojanja društva !

Kulturno Umetničko Društvo Valjaonice Bakra i Valjaonice Aluminijuma „Impol Seval“ a.d. Sevojno, svojim svečanim koncertima 29. Novembra i 06. Decembra, u Užicu, obeležava 60 godina rada i postojanja društva.

Na centralnoj proslavi povodom jubileja društva „Sevojno“, ansambl će se predstaviti svojim gostima spletovima narodnih melodija ali i igrama iz okoline Beograda, Igrama Vranjske svite, Vlaškim igrama… a to su samo od nekih koreografija s kojima su tokom ove godine oduševljavali publiku ne samo u Bugarskoj, Turskoj… nego i u mnogim gradovima širom naše zemlje.

Ansambl će 29. Novembra sa početkom od 19 časova koncertom dečijeg ansambla sa gostima iz KUD-a „Prvi partizan“, Udruženja građana „Era“, Etno udruženja „Zavičaj“ iz Užica kao i sa članovima Folklornog ansambla „Karanovac“ iz Kraljeva, predstaviti svoje buduće snage, dok će, centralna proslava, na kojoj će se izvođački ansambl prvenstveno predstaviti Modnom revijom narodnih nošnji a potom i koncertom, biti održana 06. Decembra na Velikoj Sceni Narodnog pozorišta u Užicu.

kudsevojno3-600x300

Ovaj „kulturni ambasador“ naše zemlje upravo je sitnim, posebnim, bogatim koracima, sklopljenim u kolo i odigranim na raznim evropskim scenama, najbolje prezentovao našu tradiciju, narod i našu zemlju na svim Međunarodnim festivalima kao i na raznim prijemima. Ansambla je dobitnik mnogobrojnih nagrada i najvećih folklornih priznanja, među kojima se izdvaja zlatna plaketa Saveza amatera Republike Srbije.

KUD „Sevojno“ osnovan je 1954. godine. Od tada su mnoge generacije yavolele svu lepotu, igru, pesmu i druženje. Društvo je godinama okupljalo mnoštvo članova, koji su radili u više sekcija, a upravo je folklora sekcija već decenijama među najboljima u Srbiji. Brojna gostovanja na festivalima širom sveta, zapažene nagrade i prznanja, potvrda su kvaliteta rada sa svim generacijama u ovom društvu čiji su članovi zaljubljenici u pesmu i igru.

Podsećanja radi, centralna ceremonija sa svečanim koncertom izvođačkog ansambla zakazana je za 06. Decembar sa početkom od 19 časova na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Užicu! Ovom prilikom predsednik društva Sanja Bosiljčić istaknutim igračima uručiće specijalna priznanja i plakete za desetogodišnje angažovanje i doprinos u radu ovog društva.

kudsevojno2-600x300

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.