početak GRADSKA 9. октобар – Дан Ужица

9. октобар – Дан Ужица

od nedelja
675 pregleda

nemanja-nesic

НАЈАВА ЗА ДАН ГРАДА
Немања Нешић, заменик градоначелника, и Петар Благојевић, члан Градског већа, најавили су низ културних и спортских манифестација, које ће обележити прославу Дана града. Програм обележавања Дана града 9. октобар, односно 687. рођендан Ужица, почеће у петак, 30. септембра и трајаће до суботе, 15. октобра. Из буџета града за одржавање ових свечаности предвиђено је 800.000 динара.
– Распоред је разнолик, како би сваки грађанин имао осећај и задовољство поводом дана града. Доминирају културни и спортски догађаји. Поред регионалног Фестивала воћних ракија „Жестивал“, који обнављамо, после десет година и који креће овог викенда, у суботу отварамо прву зелену бициклистичку стазу и очекујемо долазак око 30 бициклиста рекреативаца из Београда. Сви грађани могу доћи и у 13 часова проћи овом стазом од Ужица до Врутака, а у Стапарској бањи очекује их ручак, пасуљ и купус на традицонални начин. На то се надовезује отварање старог железничког моста, 4. октобра, а са стране ће бити плато за лифт чији завршетак очекујемо крајем октобра. На градској плажи отворићемо и нешто ново, „Еколошко двориште“, где ће се прикупљати и вршити селекција примарног отпада, са поруком еколошке и социјалне одговорности и љубави према свом граду – рекао је Нешић и додао да ће бити најаве отварање великих радова, а град ће посетити делегације братских градова, страни амбасадори и високи државни функционери.
Петар Благојевић је најавио 9. међународну научну конференцију „Наука и високо образовање у функцији одрживог развоја“ која ће бити отворена у петак, 30. спетембра, изложбу „Ужичанин из Америке“ посвећена Стевану Стиву Тешићу, отварање сталне музејске поставке „Ужичка република“ у Народном музеју 8. октобра са почетком у 18 часова, 9. октобра предавање „120 година еснафских чесама у Ужицу“, где је предавач Милорад Искрин. У четвртак, 6. октобра, у Народном позоришту биће премијера представе „Невидљиви људи“.
Благојевић је најавио и низ спортских активности од којих су најзначајније Јесењи крос – за срећније детињство где учествују деца основних и средњих школа, као и трку на 3.000 метара за сениоре и јуниоре Трофеј Ужица. Оба ова спортска догађаја ће се одржати на градском стадиону 8. октобра. Ту је и ватерполо турнир на градском базену 9. октобра, где се очекује учешће екипа из других градова.

petar-blagojevic

Најмлађи Ужичани ће 5. октобра на градском тргу цртати Стари град, а 7. октобра маскирани продефиловати градом од Музеја до градског трга. За њих ће 14. октобра на тргу бити организован јавни час о безбедности у саобраћају, а последњег дана прославе Дана града, 15. октобра, у Градском културном центру могу погледати представу „Седам Снежана и патуљак“. КУД „Први партизан“ ће одржати концерт 9. октобра у ГКЦ-у.
Свечана седница поводом Дана града одржаће се у Народном позоришту, 8. октобра, на којој ће се доделити признања града Ужица, а пратиће је наступ дуо гитаре Младена Пецовића и Немање Каначког.
Представници градске власти на конференцији су рекли да им је жао што за ову прославу нису успели да заврше радове на вртићу на Пори, јер су у питању законски прописи око расписивања и трајања тендера. Немања Нешић је рекао да је завршен тендер за уређивање дворишта и свега около вртића, а да се припрема расписивање јавне набавке за набавку ентеријера.

З. Г.

GRAD UZICE - plakat Dan grada 2016.cdr

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.