početak GRADSKA Ужички музичари помажу болници

Ужички музичари помажу болници

od nedelja
544 pregleda

ziva-vatra-bejbi-fest

ЖИВА ВАТРА ПОКРЕНУЛА ХУМАНИТАРНУ АКЦИЈУ
У среду, 28. септембра, у Градском културном центру, директорки ужичке болнице др Јелени Раковић Радивојевић, уручено је 100 јастука и 104 постељине за опремање породилишта, гинекологије и дечије хируругије. Ова помоћ је купљена након хуманитарне акције „Бејби фест“, коју је у јулу ове године покренуо ужички бенд „Жива ватра“, у сарадњи са Градским културним центром и ужичком болницом.
У јулу је одржан први хуманитани концерт ужичких бендова, а акцији су се потом прикључили и други ужички бендови. Јелена Васовић, директорка ГКЦ-а, рекла је да су од прикупљеног новца купили постељине и јaстуке, а да ће се ова акција наставити, како би се прикупио новац за набавку душека.
– Надамо се, а то је и план, да ће се у наредном периоду прикључити и град Ужице, али и читав округ – рекла је Јелена и додала да је задовољна хуманошћу Ужичана који су се одазвали овој акцији.

ziva-vatra-bejbi-fest-7

Др Јелена Раковић Радивојевић се захвалили свима који су подржали ову акцију и рекла да су путем ове акције набављене 104 постељине и 100 јастука, које ће поделити на ова три одељења.
– Потребе ужичке болнице за овим потрошним материјалом постоје и даље. На одељењу породилишта и гинекологије имамо по 40 кревета, док дечија хирургија има 29 кревета. Ми располажемо средствима која се наменски опредељују за набавку ових и сличних потрошних добара, али та средства нису довољна. У протеклом периоду набавили смо 170 душека и неопходног потрошног материјала, а болница располаже са 740 кревета. Не можемо све одједном да покријемо са свим оним што је неопходно. Управо из тог разлога подржавамо овакве акције, јер сматрамо да ће пацијентима на овај начин бити боље – рекла је директорка болнице.

ziva-vatra-bejbi-fest-6

Милош Николић из „Живе ватре“ рекао је да овај бенд у последње две године искључиво ради хуманитарне концерте.
– Добили смо информацију да је на дечијој хирургији један од већих проблема недостатак постељине, јастука и душека. С том информацијом смо кренули у акцију организовања хуманитарног концерта. Концерт је био добро посећен, али прикупљена средства нису била довољна. Успели смо да купимо једну количину опреме, али то није било ни близу до постављеног циља. На иницијативу нашег бубњара Дарка Јовића, у ову акцију смо укључили музичаре из Ужица и околине, да својим прилозима помогну како би се остварио наш циљ. Испунили смо део циља, купљене су постељине и јастуци, а тренутно радимо на томе да се обезбеди и недостојећа количина средстава за душеке. Цена једног душека је 8.500 динара, за ова три одељења треба 109 комада, а то нису мале паре. Надам се да ће нам се у овој акцији прикључити још неке институције, привреда и локална самоуправа – рекао је Николић.
Бубњар Дарко Јовић рекао је да су се у ову акцију укључила 42 бенда и седам појединаца из Ужица и околине.
– Од претходне акције, поред постељине и јастука, набавили смо и један душек и сада настављамо даље. Захвалио бих се свим колегама музичарима који су се укључили у акцију и позивам остале да се одазову у још већем броју, да би се набавили неопходни душеци – рекао је Јовић.

З. Г.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.