početak GRADSKA Ужичани добили први кружни ток

Ужичани добили први кружни ток

od nedelja
1,1K pregleda

ЈОШ ЈЕДАН КРУЖНИ ТОК У ЗЛАТИБОРСКОМ РЕГИОНУ
Први кружни ток у Ужицу пуштен је у саобраћај, данас, 7. новембра 2017. Према речима градоначелника Тихомира Петковића укупна вредност ове инвестиције је око 50 милиона динара, а пројекат су финансирали “Путеви Србије”.
– Овај кружни ток је почетак решавања великих саобраћајних проблема у нашем граду. Наше стручне службе ће у наредном периоду у сарадњи са стручним службама „Путева Србије“ и „Института за путеве“ израдити студију кружних токова у граду Ужицу, што је нешто на шта се чека већ деценијама, али све до сада по том питању није ништа конкретно урађено – рекао је Петковић и подсетио да Град Ужице има одличну сарадњу са надлежним министарством и ЈП „Путеви Србије“ што показује и чињеница да је Град Ужице добио за инфраструктурне пројекте ове године око 1,5 милиона евра.


Подсетио је да је реконструисан Ложионички мост чија је вредност тих радова око 50 милиона динара и добијена је подршка Владе и ЈП „Путеви Србије“ за реконструкцију Улице Милоша Обреновића од Кожаре до касарне у Крчагову у дужини од око 3.000 метара, затим реконструкцију дела Радничке улице у дужини од око 500 метара и реконструкцију Улице Краља Петра I (од Сланушке до раскрснице са улицом Росуље) у дужини од око 600 метара, а укупна вредност ових реконструкција је 60,1 милиона динара.
Градоначелник је посебно истакао да ће данас заједно са руководством општине Бајина Башта у „Институту за путеве“ у Београду потписати уговор о изградњи пројекта тунела испод Кадињаче, који финансира Влада Републике Србије и „Путева Србије“. Вредност средстава предвиђених за израду пројектне документације је око 40 милиона динара.

З. Г.


Comments

comments

Povezani tekstovi

1 komentar

prle 8. новембра 2017. - 12:48

Mali kružni kod garaže je do juče imao smisla, a danas izgleda kao potpuna glupost. Verovatno to zahteva stručnjak koji je smislio semafore kod Biro servisa i saobraćani kolaps time učinio potpunim.

ponovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.