početak AKTUELNO Андреј

Андреј

od nedelja
931 pregleda

Пише: проф Биља Грујичић
Иако сам хтела да овог пута напишем чисто женску колумну, ипак не могу да говорим да ли пудер доприноси самопоуздању, драге моје! Не могу да говорим ни о новим моделима купаћих костима, иако су се на велика врата вратили једноделни, баш они које сам још давно препустила својој мами. Истина, већ сам гледала оне за предстојећу сезону, представљене у Порторожу, од једне чувене модне куће. То је она за коју жене, југоносталгичарке кажу: “Нема ништа без *****!“ Модни сладокусци препознаће је као синоним за квалитет на свим просторима. Има нешто о чему сам хтела да говорим, не смем то да пропустим. То је Андреј.
Имам срећу да га познајем. Имам срећу да му предајем. Да, Андреј је онај момак, наш суграђанин који је освојио треће место на Међународној хемијској олимпијади. Хоћу да вас упознам са њим. Нисам га питала за одобрење. Трудићу се да будем искрена, јер то од мене очекујете. Уосталом, ако може сваки фитнес тренер да говори о задњици неке старлете и да добије простор у медијима за то, онда сам дужна да најмање дупло више простора изборим за Андреја. Извините за ово случајно поређење, драги моји, али објашњавала сам сопствену мотивацију, а и обећала сам мом таксисти да ћу успети у афирмативној причи у медијима, па шта кошта!
Дакле, он има увек нешто да пита, нешто да констатује, нешто да запази, нешто да дода. Његови коментари никада нису површне и фриволне опаске у циљу тога да буде запажен и да нам брже прође време на часу. Иза сваке књижевне опаске стоји време, посвећеност и прочитано дело. Са хемијском аналитичношћу и способношћу закључивања приступа сваком књижевном делу. Тако да она прича о вечитој подељености на „природњаке“ и „друштвењаке“ у његовом случају не важи. Или јеси, или ниси ЛАВ! Осим прочитаних дела средњошколске лектире, списак прочитаних дела код њега је импонзантан. Пишем ово и због свих оних родитеља који говоре да су им деца преоптерећена; пишем и под пуном одговорношћу да будем нападнута од свих оних који ће рећи да је мало Андреја. Управо због тога не смемо да га заборавимо. Заправо, он ће себи изборити место под сунцем, већ то и јесте. Али није лоше преписати рецепт. Упознаш куварицу, када ти се свиђају крофне са еуро-кремом! Питаш! Исто је и са људима. Какав је то микс енергије, воље, интелекта, памети, упорности, посвећености и пожртвовања!
Пупин, Тесла, Андреј, насупрот Станија, Мими Оро и још понеки, избор је само ваш. Мислите о томе, одувек се продавало и једно и друго, за шта се ви одлучујете? Воли вас, Ваша Биљана!

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.