početak AKTUELNO КРЕМНА, ПАСТОРЧЕ СВИХ ДОСАДАШЊИХ ВЛАСТИ

КРЕМНА, ПАСТОРЧЕ СВИХ ДОСАДАШЊИХ ВЛАСТИ

od nedelja
1,1K pregleda

tihomir
САВЕТУ МЕСНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ КРЕМНА
Кремна, једно од лепших села у нашем крају, била су и остала пасторче свих досадашњих гарнитура власти, па остала и без онога што су, пре Другог светског рата, стварали вредни и поштени власници стругара Весо Милановић и Љубинко Ђурђић, којима су стругаре национализовене, па лошим руковођењем упропашћене. Лошим радом и руковођењем упропашћена је Земљорадничка задруга, преименована у Предузеће “Кремна”, чиме су Креманци били лишени веома повољних кредита Зеленог плана, којима су многа домаћинства у осталом делу Општине Ужице (Лужничка долина) створила добру основу за интензивније бављење пољопривредном производњом.
Престала је експлоатација руде магнезит у Кремнима, смањила обим рада, па и запошљавање, стругара “Дрина-Копаоник”, престала са радом Конфекција која је запошљавала знатан број женске радне снаге, укидањем пруге узаног колосека узгубљене су могућности запошљавања на одржавању исте, Општина Кремна припојена Ужицу, па изгубљене могућности запошљавања у општинској администрацији,..
Трговинско предузеће “Седми јули” припојено је “Градини”, а “Градина” продала, у мираз донету, продавницу у Кремнима! Конфекција, грађена средствима Општине Кремна и Земљорадничке задруге Кремна, припојена је Конфекцији “Деса Петронијевић” у Ужицу, па иста, лошим руковођењем, доведена у стечај и продата, а паре од продаје отишле “Деси Петронијевић”, уместо Месној заједници Кремна! Мотел “Шарган” припојен СП “Ракета”, па УП “Слога”, која је исти продала и новац од продаје присвојила, а да у исти није ништа уложила! Добро је што су нови власници “Шаргана” постала браћа Секулић, јер су адаптацијом и доградњом направили диван угоститељски објекат, али није добро што новац од продаје истог није дошао Месној заједници Кремна да истим покуша неку нову привредну активност.
Око присвајања новца од продаје Конфекције и Мотела “Шарган” остали су тотално неактиви органи Месне заједнице Кремна и Општине Ужице, јер су дозволили да новац Општине Кремна, Задруге и Месне заједнице припадне онима који у објекте у Кремнима ништа нису уложили, па је тако одобрена својеврсна пљачка Кремана, једне од најсиромашнијих месних заједница!

kremna za sajt
БЕЗ БИТНО ДРУГАЧИЈЕГ ОДНОСА ПРЕМА КРЕМНИМА, КРЕМАНЦИ НЕ ТРЕБА ДА УЧЕСТВУЈУ НИ У КАКВИМ ПОЛИТИЧКИМ ОДЛУКАМА У ОПШТИНИ
Ако Општина Ужице хоће учешће Креманаца у изборним и другим активностима Општине, мора предузети неопходне конкретне мере на стварању услова за привредни и сваки други опоравак Кремана. У овом циљу подсећамо и предлажемо следеће:
да одговарајући органи Општине Ужице предузму све неопходне метре да, макар, део средстава од продаје Конфекције и Мотела “Шарган” у Кремнима буде враћен Месној заједници Кремна која је улагала своја средства у ове објекте, а не “Деса Петронијевић” и “Слога” из Ужица;
да предузме неопходне активности да нови власник објеката Конфекције организује производњу у Кремнима и запосли један број незапослених Креманаца и Креманки или, у противном, да захтева понишавање приватизације објеката Конфекције у Кремнима која има око 1000 квадратних метара пословног простора;
да захтева од донаторске организације ИРД да реализује, једногласно, донет закључак Комитета групације Врутци о донацији за реконструкцију водовода у Кремнима. Ако у овоме не успе Општина треба да обезбеди недостајућа средства за реконструкцију водовода у Кремнима, чији су становници годинама угрожени недостатком квалитетне и здраве пијаће воде;
да захтева од донаторске организације ИРД да реализује, једногласно, донет закључак Комитета групације Врутци о донацији за реконструкцију пута Калуђерске Баре Добро Поље који би омогућио становницима Врутака, Биоске, Кремана и дела Мокре Горе да могу, без већих проблема, да дођу до својих поседа на Тари и да их користе, као и да се на овом, једном од најлепших делова Таре, интензивније граде викенд насеља. Ако у овоме не успе, Општина треба да обезбеди недостајућа средства за реконструкцију овога, веома запуштеног, путног правца и створи услове за интензивнији развој туризма у нашој општини, јер би овај путни правац повезао Златибор, Тару, Милошевац и успињачу коју од Мокре Горе према Милошевцу финансира Буџет Србије у организацији Емира-Немање Кустурице. Пројекат Предузећа за путеве, за реконструкцију овог путног правца, предао сам руководству Општине;
да предузме све неопходне мере да се заустави агонија предузећа “Кремна”, обнови рад стругаре и постојећих продавница овог предузећа у сарадњи са новоформираном Земљорадничком задругом Кремна, те разреше проблеми незапослених радника и неуплаћиваних доприноса за инвалидско-пензионо осигурање;
да предузме неопходне активности да се, по предатом пројекту руководству Општине, уз учешће и новог власника Мотела “Шарган”, изгради свлачионица на игралишту у Кремнима, чиме би се створили услови да многе спортске екипе организују своје припреме у дивном и незагађеном амбијенту Кремана;
да настоји да се, у сарадњи са Србија шумама и одговарајућим министарствима, реализује већ урађени Програм изградње Зоо парка у природи на Равницама у Кремнима, чиме би се употпунила туристичка понуда нашег региона са Златибором, Таром, Мокром Гором, Перућцем, ..;
да у свим разговорима, у вези са Шарганском осмицом, истичу потребу повезивања популарног Ћире са пругом Београд –Бар у Бранешком пољу, чиме би се употпунила туристочка понуда Региона Ужице као важног туристичког центра у Србији;
да Министарству за капиталне инвестиције предложе потребу уређења и асфалтирања макар два сеоска путна правца у Кремнима нпр до Богдановића и Ђурђића, јер су Кремна са најмањим бројем асфалтираних путева у нашој општини;
да у свим разговорима о развоју привредних активности у Општини Ужице Кремна добију приоритет у изградњи погона мале привреде у циљу запошљавања великог броја незапослених у овој сиромашној месној заједници.
Кремна су заслужила далеко повољнији третман од органа власти, јер су Општини Ужице, Србији, па и широј заједници дали велики број школованих кадрова, као ретко која друга сеоска месна заједница: преко 20 лекара, преко 70 просветних радника, преко 20 дипломираних правника, преко 20 економиста, преко 15 официра,..а син Креманца др Богдан Ђуричић је академик САНУ и декан Медицинског факултета.
Објективности ради морам констатовати истину да и кадрови из Кремана сносе одговорност за деценијско заостајање Кремана. Једни су се задовољавали тиме да имају неке политичке функцијице у Кремнима и да их Креманци виде да седе са политичарима из Ужица, при повременим, углавном, предизборним доласцима у Кремна. Други су били на важним политичким функцијама у Општини Ужице, па и у Београду, али веома мало заинтересовани да нешта значајније помогну развоју својих Кремана. Трећи су покушали да помогну развоју Кремана формирањем Завичајног клуба у Кремнима, далеко пре Мокре Горе, али су онемогућени од политичких структура поруком да они у Кремнима имају све потребне органе, па им никакав Завичајни клуб није потребан, били су се уплашили за мрвице политичке власти за које су сматрали да имају! Тако се помоћ Кремнима и Креманцима свела на мање индивидуалне покушаје ретких појединаца. А да су све сеоске средине, одмах после Другог светског рата, имале формиране завичајне клубове имали би развијене сеоске средине са пристојним условима за рад и живот приближан градским срединама, а не пренасељене градске средине са низом порока и испражњена сеоска насеља са старачким домаћинствима.
Са пола средстава улаганих у Брионе, подземна мала здања (Купари и др), подземне аеродроме (Бихаћ), Брозове виле и туристичка путовања, оружје за општенародну одбрану, дељене гас маске домаћицама и др могли су се у целој Југославији довести у пристојно стање сви сеоски путни правци, поделити бесплатно по један трактор и приплодно грло сваком сеоском домаћинству,.. Давно би били у друштву са најразвијенијим деловима Европе, а не далеко пред њеним вратима неразвијени, па и понижени.
Али, о овоме није имао ко да мисли. Људска себичност, партијска држава, самообмане да нас ниште не сме изненадити, деформисано кадровање и многобројне друге глупости довели су нас, такорећи, у суноврат, колапс и пониженост од стране светских моћника.
О коренима нашег суноврата, новом светском поретку и Славним солунцима и најуспешнијим Креманцима опширно говоре моје нове књиге које нудим издавачима у Србији.

Ужице, 8. 09. 2006. мр Тихомир Ђурђић

Писао сам и предлагао:
Градоначелнику Ужица Милошевићу

Председнику Општине Ужице Марковићу

Председнику Општине Ужице Тихомиру Петковићу,

Председнику Општине Ужице Тихомиру Петковићу,

У прилогу Вам достављам копију текста који је објавила Ужичка недеља о Кремнима- пасторчету свих досадашњих власти, којим сам се био обратио господину Велимиру Илићу, министру за капиталне инвестиције Владе Републике Србије, с молбом да Кремнима и Креманцима помогне да почну савладавати деценијску заосталост која је достигла своју кулминацију ове године.
Достављам Вам и копију одговора помоћника министра др Бранимира Ујдура, којим нас упућује да се обратимо Општини Ужице да нас иста планира за део средстава из Националног инвестиционог плана, што овом приликом и чиним.
Иначе, пре обраћања Министарству за капиталне инвестиције ја сам се обратио, са три пројекта, менаџеру Општине Брану Митровићу, али до сада нисам добио никаву повратну информацију.
Председниче, молим Вас настојте да Кремнима бар нешта помогнете, као и да остварите контакт са Србија шумама да реалитзују већ урађену студију о ЗОО парку у природи на Равницама у Кремнима.

10. 12. 2006. год. Срдачно Вас поздравља
Ужице Тихомир Ђурђић
Цењени председниче Марковићу,
Достављам и Вама писмо о мојим Кремнима, као пасторчрту свих досадашњих власти, са низом предлога, чијом реализацијом, уз Ваше залагање, могли би да помогнете Кремнима и Креманцима.
Унапред Вам се захваљујем и срдачно поздрављам
Цењени Костићу,хиљеаде ангажованих текстова у штампи и у једанаест књига (четири су математичке) писао сам о великим друштвеним проблемима и предлагао решења, али градоначелници, ни други на важним државним функцијама, не читају туђа писма, што је велика штета, јер би штп-шта ново и сазнали и више урадили из радних обавеза. Шаљем Вам доказ да моја писма четири-пет председника Општине и гарадоначелника Ужица нису прочитали, јер би, у противном, наредили да се фотографија „Шарганска осмица“, на улазу у зграду општине, замени правом фотографијом Шарганске осмице, из мога текста.

Председнику Општине Ужице Тихомиру Петковићу,
У прилогу Вам достављам копију текста који је објавила Ужичка недеља о Кремнима-пасторчету свих досадашњих власти, којим сам се био обратио господину Велимиру Илићу, министру за капиталне инвестиције Владе Републике Србије, с молбом да Кремнима и Креманцима помогне да почну савладавати деценијску заосталост која је достигла своју кулминацију ове године.
Достављам Вам и копију одговора помоћника министра др Бранимира Ујдура, којим нас упућује да се обратимо Општини Ужице да нас иста планира за део средстава из Националног инвестиционог плана, што овом приликом и чиним.
Иначе, пре обраћања Министарству за капиталне инвестиције ја сам се обратио, са три пројекта, менаџеру Општине Брану Митровићу, али до сада нисам добио никаву повратну информацију.
Председниче, молим Вас настојте да Кремнима бар нешта помогнете, као и да остварите контакт са Србија шумама да реалитзују већ урађену студију о ЗОО парку у природи на Равницама у Кремнима.
10. 12. 2006. год. Срдачно Вас поздравља Тихомир Ђурђић

Министре Вулин,
Министре Вулин, честитам Вам на Вашем ангажовању на тешким пословима које успешно обављате. Молим Вас да помогнете мојим Креманцима. У прилогу текст Кремна пасторче свих досадашњих власти.
Ужице `16.6.2015. Тихомир Ђурђић

kremna za sajt

Премијеру Вучићу,

Кремна су пасторче свих досадашњих власти, а била су и Општина. Имали су Конфекцију коју је опремила Земљорадничка задруга у Кремнима. Задруга се преименовала у трговинско предузеће, а конфекција припоила Конфекцији “Деса Петронијевић” у Ужцу, која је, убрзо, због свађа стигла у стечај, па су Конфекцију у Кремнима продали и они узели новац, уместо да га дају Кремнима, која су Конфекцију подигла! Оспоравао сам продају, код Јавног правобранилаштва, али није вредело. Конфекцију са 1000 квадратних метара пословног простора и 62 ара плаца за око 35000 марака,!!купио је неки Петровић, пре дсетак година, али све држи закључано и не организује ма какав рад да запосли, макор, 30 Креманаца и Креманци. Писао  сам председницима општине Ужице и градоначелницима, неколико пута, да натерају Петровића да организује производњу у Конфекцији у Кремнима, али председници и градоначелници не читају туђа писма! Да апсурд буде већи изабрали су Петровића за заменика градоначелника, задуженог да помаже привреди! Нити је покренуо производњу у Кремнма, ни, ма шта помогао привреди, али је одседо четири године на руководећем месту у Општини Ужице! А каква су намо руководства у Грдау говори чињеница да су изгубили 15 милиона донација за изградњу Фабрике за пречишћавање отпадних вода. Ако можете покушајте да неко организује производњу у Конфекцији у Кремнима, где нема ни једне производне радне организације!
Премијеру помозите и Кремнима, јер  су сиромашнија од неких места којима помажете.
2.о1.2016.Ужице Тихомир Ђурђић
Драги моји Креманци,
Као што сте прочитали није се вредело обраћати и указивати на неопходност помоћи Кремнима и Креманцима, па нам остаје једина могућност да не излазите ни на једне изборе док власт не промени однос према Кремнима.
Да би мој апел озбиљно схватили одговорите сами себи: Зашто би излазили на изборе, код маћехинског односа свих досадашњих власти према Кремнима и Креманцима?!
Предлажем Савету Месне заједнице Кремна да се Савет изјасни о овом предлогу. Пре доношења одлуке неопходно је да сви заборавите на своја страначка опредељења и да вам једино опредељење буде интерес Kремана.
Када донесете одлуку умножите је, са ова два текста која Вам шаљем, и доставите свим домаћинствима у Кремнима.
Ако сам Вам потребан, спреман сам да присуствујем седници Савета.
Добро би било да на, добро припремљену, седницу Савета позовете новинаре и ТВ екипу. Када се Ваша одлука објави сви ће дотрчати да Вас убеђују да одлуку промените, јер може да уследе овакве одлуке и других средина. Дошло би до договора повољног за Кремна.

Срдачно вас поздравља Тихомир Ђурђић Ужице, 18.03. 2016. године

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.