početak EKONOMIJA Чадеж разговарао са привредницима

Чадеж разговарао са привредницима

od nedelja
542 pregleda

privredna komora užice

ИЗ РАДА РПК УЖИЦЕ
Председник Привредне коморе Србије, Марко Чадеж, у понедељак, 16. маја, обишао је предузећа „Сирогојно компани“ и „Импол Севал“, а потом разговарао је са привредницима из Златиборског округа у Регионалној привредној комори Ужица. Тема је била актуелна привредна ситуација ужичког краја и модернизација коморског система.
У посети „Сирогојно компани“ разговарало се о хитном усвајању правилника о хигијенским правилима, која морају важити за откупљиваче и прерађиваче јагодичастог воћа. Он је рекао да се о овом правилнику говорило још на почетку године и да би сада требало да је текст готов.
– Сада је на нама да правилник буде усвојен што пре, јер је период бербе и откупа воћа на прагу. Ускоро, ако све буде у реду и потпишемо уговоре са једном великом овдашњом компанијом, очекујемо да и у Енглеској, као и у Шведској, свака друга малина која се купи, буде пореклом из Србије – рекао је Чадеж и додао да је Србија практично једна од највећих извозника малине и јагодичастог воћа у Европској унији и друге земље у свету.

privredna komora užice

У „Импол Севалу“ разговарало се о новим инвестицијама и председник Привредне коморе Србије посетио је погон за бојење, за који каже да је један од најсавременијих у Европи, па и у свету.
– Осим што су њихови производи саставни део највећих светских брендова, они ће се наћи и на стадиону, на којем ће бити отворено наредно светско првенство у фудбалу – рекао је Чадеж и додао да се пре свега мора радити на унапређењу и стабилности у снабдевању гасом, односно либерализацији тржишта за снабдевање гасом.
Он се осврнуо и на ФАП из Прибоја и на „Будимку“ из Пожеге.

privredna komora užice impol seval

– Привредна комора Србије показала је спремност у решавању проблема са којима се годинама суочавају поједине фирме. Део менаџмента ПКС је дао логистичку подршку ФАП-у и део је тима који изналази решења. „Будимка“ јесте потенцијал и да има потенцијалних купаца – рекао је Чадеж и додао да је сада ствар само да ли ће се предузећа продати у више делова, који ће заједно функционисати, а то је, како он каже, мењање и самог досадашњег начина пословања у Србији.
– Ми морамо сагледати иницијативе привредника и њихова најновија очекивања од будуће Владе Србије, јер се на основу тога и креира став Привредне коморе Србије, због чега и она постоји. Регионална привредна комора треба да буде прва контакт тачка за привреду, да буде њихов сервис, да чује шта привреда жели, шта су иницијативе и да их, кроз нови коморски систем, представи Влади Србије и министарствима у оквиру креирања националних политика, али и у оном што предстоји, а то је приступање Србије Европској унији – рекао је Чадеж.

privredna komora ljubojević

В.д. председника Регионалне привредне коморе Ужице Раде Љубојевић рекао је да је ова година шроглашена годином предузетништва и да је посета Марка Чадежа прилика да се разговара о одређеним питањима која се тичу побољшања у пословном амбијенту.
– Надам се да ће после овог састанка имати и јаснија слика о позицији Регионалне привредне коморе Ужица у наредном периоду. Ужички регион је веома битан у Србији, остварује суфицит у извозу и резултати у овој години су све бољи и бољи. Циљ је да видимо како да побољшамо амбијент, како да искористимо добру основу и да на њеним темељима проширимо сарадњу са светским тржиштем – рекао је Љубојевић и додао да ће теме бити и инфраструктура, пре свега аутопут, екологија, сива економија и друго.

З. Г.

IMG_0557 IMG_0558 IMG_0559 IMG_0560
IMG_0562 IMG_0563 privredna komora čadež

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.