početak AKTUELNO Dali glasove za osnivanje GKC i sad im se ovako vraća

Dali glasove za osnivanje GKC i sad im se ovako vraća

od nedelja
622 pregleda

1780681_601503369932563_287784340_n-880x290

СТОЖЕРНА ВЛАДАЈУЋА СТРАНКА САОПШТАВА

И градоначелник увеличао угодну прославу

– Господин Златић нема тапију над Градским Културним Центром јер Градски културни центар припада грађанима Ужица и то свим грађанима Ужица а не само „посетиоцима“ и „огорченим суграђанима“ које помиње господин Златић. Самим тим ГКЦ припада и оним грађанима Ужица који су 24. јула 2015. године били на тераси ГКЦ и уживали у амбијенту који им је приредила  омладина Социјалистичке партије у Ужицу – На срећу, ни господин Златић нити било чији концепт, не може ускратити основе слободе човека па ни слободу изражавања националне културе –

Социјалистичка партија Србије, градска организација у Ужицу је прославила 25 година постојања странке, достојанствено и скромно, културно и пристојно, управо у складу са принципима деловања СПС. У духу ових принципа омладина странке, заједно са Форумом жена СПС је припремила и организовала свечаност поводом овог, за странку значајног догађаја, а руководство установе Градски Културни Центар Ужице је уважило молбу руководства ужичког СПС и дозволило да се свечана манифестација прославе 25-ог рођендана странке одржи на простору терасе ГКЦ у петак 24. јула 2015. године и то у периоду од 19.30 до 21.30 часова.
Велико је задовољство што је цела манифестација прославе протекла у пријатном амбијенту, спонтаном и опуштеном дружењу уз пригодан музички програм, прилагођен широкој популацији свих старосних категорија, без било каквих садржаја кича и шунда. Чланови Социјалистичке партије Србије су се, као и увек, одазвали у великом броју.  Изузетно посећену манифестацију ове прославе увеличао је значајан број позваних гостију, пре свих градоначелник града Ужица са сарадницима, представници свих политичких странака у граду, представник свештевнства – ужичке православне цркве, представници државних органа, директори јавних предузећа и установа, афирмисани привредници у граду, представници образовних и културно-историјских институција, познате и признате спортске и бројне јавне личности. И поред тога што је манифестација прославе трајала релативно кратко, осећање угодности у оваквом скупу поделили су и гости и домаћини социјалисти. Тако је вече у којем је обележена четвртина века постојања Социјалистичке партије Србије у Ужицу, протекло онако како је једино могло протећи, цивилизовано и достојанствено, а то је био и разлог и циљ прославе дана странке.

На жалост, овај свечарски догађај је покушао да омаловажи и обезвреди онај од кога се то никако није могло очекивати – вршилац дужности директора Градског Културног Центра у Ужицу господин Никола Златић. Грубим неистинама увредио је и понизио СПС Ужица и мене као њеног председника, али је још више увредио све присутне на одржаној прослави дана наше странке. У саопштењу за јавност в.д. директора ГКЦ, већ наредног дана али и за мање од 24 часа од одржане прославе, изнето је све осим истине и реалног приказа самог догађаја. Господин Златић се извињава суграђанима јер је по његовим наводима „једна партија“ и њено „руководство“ у ГКЦ организовала прославу и тако ставила ГКЦ на стуб срама. Иза кога се крије и у чије име се господин Златић извињава грађанима Ужица? Чиме и на који начин је Градски Културни Центар у Ужицу стављен на стуб срама? Насупрот неистинама, хипокризији и демагогији, испољених у саопштењу за јавност господина Златића, стоје несумњиве чињенице. Чињеница је да је управо господин Златић пет дана пре одржавања прославе дана странке, прихватио моју молбу да се прослава дана СПС организује на простору терасе ГКЦ, без иједне једине речи о било каквим ограничењима, без иједне једине речи о усклађивању са некаквим концептом рада и музичким правцем који се наводно мора поштовати у ГКЦ. А који је то концепт и музички правац који је обавезујући и који се то музички правац у оваквим манифестацијама свечарског типа може наметати? Да ли је на прослави дана СПС требао да свира оркестар Београдске или Бечке филхармоније, да се слуша музика музичких праваца као што су рок, блуз, џез или неки трећи? Да ли смо требали да музички фестивал из Нешвила преселимо у ГКЦ? Можда, али би се и тада као и у Нешвилу у САД прошле године могла чути традиционална музика свих народа света и где се уз аутентичну српску храну могло чути и видети српско народно коло. На срећу, ни господин Златић нити било чији концепт, не може ускратити основе слободе човека па ни слободу изражавања националне културе.

Господин Златић нема тапију над Градским Културним Центром јер Градски културни центар припада грађанима Ужица и то свим грађанима Ужица а не само „посетиоцима“ и „огорченим суграђанима“ које помиње господин Златић. Самим тим ГКЦ припада и оним грађанима Ужица који су 24. јула 2015. године били на тераси ГКЦ и уживали у амбијенту који им је приредила  омладина Социјалистичке партије у Ужицу. Млади социјалисти су саопштење за јавност господина Златића доживели као тешку увреду јер је свако од њих формирана личност и не могу да прихвате да им се на овакав начин вређа интелигенција и још горе, ускраћује слобода изражавања. Не могу да прихвате да лично осећање задовољства и среће морају да подводе под нечији концепт, да се радују мало или много или тачно онолико колико је некаквим концептом предвиђено.
Као в.д. директору, господину Златићу би морало бити познато да постоји оснивачки акт Градског Културног Центра у којем је нормиран широк дијапазон делатности и послова из области традиционалне културе и обичаја, где нема било каквог устројеног концепта или обавезујућег музичког правца.
У свом саопштењу господин Златић истиче да је ГКЦ-у нанета немерљива штета, пољуљан углед, а целу манифестацију је окарактерисао у рангу народних весеља под шаторима.

Заиста срамно од господина Златића! Обзиром да је био присутан на прослави дана странке за коју тврди да је пољуљала углед ГКЦ, морао би да објасни шта је то било скаредно у понашању било ког појединца од свих присутних на прослави?! Да објасни ко се од присутних на прослави понашао недолично или неморално?! Да ли сам то учинио ја као председник ужичких социјалиста, неко од чланова СПС, можда градоначелник, присутни црквени великодостојник, било код од присутних гостију или можда председник његове странке који је такође својим присуством допринео значају ове лепе и одлично организоване манифестације?!

Лични, политички или неки други „шамар“ Социјалистичкој партији Србије – градској организацији у Ужицу од стране господина Златића, неће оставити последице. Социјалистичка партија Србије окупља часне и поштене људе које је господин Златић увредио својим саопштењем. На такве увреде социјалисти неће одговарати на начин како је то учинио господин Златић. Али зато социјалисти постављају питање да ли особа са погледима и понашањем какво манифестује господин Златић заслужује да буде на челу установе као што је Градски Културни Центар у Ужицу. Господин Златић је члан Демократске Странке Србије у Ужицу, једне од странака која је део владајуће коалиције и на тој странци остаје да оцени деловање господина Златића у односу на коалиционе партнере али и грађане Ужица.

СПС као једна од стожерних владајућих странака у Ужицу је дала своје гласове за оснивање Градског културног центра и увек ће као и до сада давати свој пуни допринос што бољем раду Градског Културног Центра, као метафорички речено „светилишту културе“ у Ужицу, а у интересу свих грађана Ужица.

СОЦИЈАЛИТИЧКА ПАРТИЈА СРБИЈЕ
ГРАДСКА ОРГАНИЗАЦИЈА УЖИЦЕ
П р е д с е д н и к
Неђо Јовановић

Comments

comments

Povezani tekstovi

1 komentar

Stranacki Ateista 31. јул 2015. - 22:27

Sto se politicari “prepucavaju” nije vise relevantno za mene.Ali GKC-pitam se koje kulture.Koncerata muzike koja se slusa na poljanama(kao sto je Vudstok)a ne u centru grada.Deca u okolnim zgradama,prestravljena od decibila,bolesni ,stari a i zdravi ocajni,u stresu ako mogu beze iz sopstvenih stanova,sto dalje, dok kvazi didzejovi “arlaucu”uz pomoc ozvucenja koje je za stadion ili poljanu,a ne sale i bastu bivseg Doma JNA.Prozori su se tresli i stakla “cangrcala” kada su nas bombardovali,a sada od KULTURE! O tempora o mores!
Predlog:Uzice ima Umetnicku skolu,smestena je na nedolicnom mestu,ispravite to, dragi moji politicari smestite je u GCK pored Galerije ,Gimnazije,fakulteta itd. napravite Kampus sa Crkvom u sredini, na ponos grada Uzica.

2

ponovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.