početak GRADSKA Градоначелник се труди да помогне

Градоначелник се труди да помогне

od nedelja
1,K pregleda

ШЕФ КАБИНЕТА ГРАДОНАЧЕЛНИКА: ДРАГОЉУБ СТОЈАДИНОВИЋ
УН: За почетак замолила бих вас да нам се представите?
– Драгољуб Стојадиновић, рођен сам у Земуну, али живим у Ужицу од своје прве године где сам завршио основну школу и гимназију тако да се може рећи да сам Ужичанин, барем ја себе тако доживљавам. По занимању сам правник, завршио сам Правни факултет Универзитета у Београду. Ожењен сам и отац једне предивне девојчице, коју сматрам својим највећим успехом.

УН: Ваше радне искуство?
– Радио сам у приватној фирми “Градинжењеринг плус”. Био сам директор удружења „Опстанак“ – удружење за борбу против „беле куге“, које је основао сада већ покојни професор Марко Младеновић. Такође, био сам председник школског одбора у школи за децу ометену у развоју “Миодраг В. Матић“.

УН: Од када сте на месту шефа кабинета? Како сте примљени на тај посао, да ли по уговору о раду, на колико или неком другом облику?
– На месту шефа кабинета сам од 27. јуна 2016. године. Правилником о организацији и систематизацији радних места у градским управама, градском правобранилаштву, служби буџетске инспекције и служби интерне ревизије града Ужица, чланом 23. регулисано је место шефа кабинета, који заснива радни однос на одређено време – док траје дужност градоначелника. Шеф кабинета врши координацију у раду кабинета, прима странке и одговара на њихове захтеве. Врши организационе и техничке послове за одржавање колегијума градоначелника, као и све друге послове везане за рад градоначелника. Шеф кабинета руководи кабинетом градоначелника и стара се о благовременом извршењу обавеза и активности градоначелика.

УН: Ваше политичко искуство и опредељење?
– Политички сам активан од оснивања Српске напредне странке, значи од 2008. године. Тренутно сам председник Уније младих СНС-а, а пре тога сам био потпредседник.

УН: Стално сте на конференцијама за новинаре у Градској кући? Да ли је ваше присуство обавезно и неопходно?
– Да, тачно је да сам скоро увек на конференцијама за новинаре. По налогу градоначелника, а ради што боље организације и ефикасности, договорено је да ме сви чланови Већа и сви директори обавештавају за сваки медијски наступ. Раније се дешавало да различите институције којима је оснивач град имају заказане две конференције у исто време што, сложићете се, није баш практично, како због простора тако и због вас новинара, али и због јавности.

УН: Да ли је можда у опису вашег посла да будете спона измеђа градоначелника и грађана? Колико грађани траже састанке са градоначелником, који су најчешћи разлози због чега траже састанак? Да ли има дан када градоначелник прима грађане?
– Наравно, грађани се свакодневно обраћају са разним захтевима. Највећи број захтева за разговор са градоначелником односи се на посао, више од 95 посто захтева. Градоначелник се труди да саслуша сваког нашег суграђанина и помогне колико је у његовој моћи. Врло често грађани траже пријем код градоначелника за разне судске спорове и међукомшијске односе, што сложићете се, није у његовој надлежности. Ако је проблем могуће решити, градоначелник упућује странке на надлежне градске већнике или начелнике управа, а ја касније њега известим о томе шта је у конкретком случају урађено. Зависно од обавеза, градоначелник одређује дан за пријем грађана. Рецимо, задњи пријем је био у суботу, 24. децембра 2016. године, када је примљено тридесет грађана.

УН: Имате ли неких активности ван посла и политике?
– Спорт је био саставни део мог одрастања. Као средњошколац сам се активно бавио кошарком. Завршио сам курс УМС-а, школе за таленте (одсек- новинарство).

З. Глигоријевић

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.