početak GRADSKA Хуманитарни центар на Пониквама?

Хуманитарни центар на Пониквама?

od nedelja
565 pregleda

Вест о плану ЕУ и САД да се на аеродрому Поникве изгради хуманитарни центар, који би био пандан руско-српском хуманитарном центру у Нишу, збунила је руководство града. Медији су пренели да је директор аеродрома Поникве, Саша Савић рекао, да је аеродром Поникве прошле године у мају конкурисао код Делегације Европске уније у Србији за изградњу хуманитарног центра и центра за ванредне ситуације, који би требало да покрива западну Србију, источну БиХ и северну Црну Гору. Према његовим речима, тај пројекат је ушао у разматрање, али потврда о реализацији још није стигла.
– Пројекат није одобрен крајем прошле године, али је прошао код Делегације ЕУ у Србији. Имали смо посету представника из Амбасаде САД у Београду, који су рекли да им је идеја занимљива. Чекамо и њихов одговор – изјавио је Савић. Ради потврде ове информације коју је пренео лист „Данас“ од Савића нисмо добили, јер је на годишњем одмору, како смо обавештени у овом јавном предузећу, већ неколико дана. Његова заменица Драгана Алексић, стручни сарадник за ваздушни саобраћај и трансопорт на аеродрому Поникве, изјавила је да аеродром Поникве конкурисало за пројекат изградње хуманитарног центра, али да не може давати информације без сагласности директора.
Градоначелник Ужица Тихомир Петковић је рекао да су изненађени информацијом коју су чули преко медија.
– О потенцијалној изградњи хуманитарног центра на Пониквама добили смо јутрос информацију из медија. Ми немамо никакав допис или интересовања везана за ту идеју. У сваком случају, очекујемо уколико је ова информација тачна, контакте са надлежним министарсвом, а то је Министарство саобраћаја, грађевинарства и инфраструктуре и донашења неке одлуке. Уколико је процењено да је то у интересу државе, ми, наравно, нећемо имати ништа против – рекао је градоначелник Ужица Тихомир Петковић.
На питање да ли то име везе са тим што је Град, заједно са Фочом, прошле године конкурисао код фондова ЕУ за средства, па је после контаката и посете атешеа Америке аеродрому Поникве и делегације ЕУ, то остало недовршено, градоначелник је рекао да „то није у вези са данашњом информацијом“. Још је додао, да су, колико је њему познато, Град и Аеродром Поникве одбијени од стране ЕУ.

З. Г.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.