početak GRADSKAHRONIKACRNA HRONIKA Изгорела три бескућника

Изгорела три бескућника

od nedelja
739 pregleda

ПОЖАР У НАПУШТЕНОМ ОБЈЕКТУ
У пожару који је избио у раним јутарњим часовима, 23. марта 2019. око 5 и30, у објекту у улици Михаила Пупина бб, између централне поште и Робне пијаце у Ужицу, изгорела су три бескућника. Претпоставља се да су међу угљенисаним тела Ж. В. (70) и Ж. П. (51), и још једна особа, за коју се претпоставља да је избеглица са Косова. Угљенисана тела су послата на обдукцију у ужичку болницу, а узрок пожара је, највероватније, пећ бубњара.
– Нађена су три угљенисана тела. Претпоставља се да су се угушила од дима, а затим да је ватра захватила њихова тела – сазнајемо од извора блиског истрази.
Већ дуже време настрадали су живели у старом објекту, који је припадао некадашњем предузећу „Кожара“ из Ужица. Услови за живот су им били никакви, па чак нису имали ни купатило, ни пристојни кревет.


– Један од њих је имао сестру, која је долазила и стално им доносила храну. Она није могла да га прими у свој стан, јер живи са непокретним и слепим дететом. Овај други живео је у земуници на језеру Врутци, недалеко од Ужица, па су га после иселили одатле, јер је живео у зони језера – каже познаник ових бескућника.
Продавци са Робне пијаце кажу да су дошли око 8 сати и да су само видели дим који се пушио после пожара, ватрогасце и полицију. Они кажу да су углавном ове бескућнике виђали испред куће како пију.
Пожар је пријавио Ужичанин који је пошао на посао и видео дим из објекта. Иако су ужички ватрогасци брзо стигли, помоћи није било. У гашењу пожара учествовало је троје ватрогасних возила и седам ватрогасаца. Успели су да спрече да се ватра не прошири на суседни дрвени објекат и на оближње куће. Тела која су затекли унутра била су већ угљенисана.

Звездана Глигоријевић

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.