početak GRADSKA Ми смо велесила!

Ми смо велесила!

od nedelja
1,3K pregleda

СВЕТСКИ ПРВАК У КИК БОКСУ
У кабинету градоначелника Ужица Тихомира Петковића уприличен је пријем за светског првака у супер тешкој категорији лоу кик бокс, Николу Филиповића из Ужица. Он је био део српске репрезентације на Светском првенству у кик боксу одржаном у октобру ове године, где је наша репрезентација по броју освојених медаља освојила друго место. Српски кик боксери освојили су 8 златних, 4 сребрне и 3 бронзане медаље.

– Прелепо је што имам подршку града и Ужичана, нарочито деце. Многи ме заустављају и хоће да се сликају са мном, а то је јако леп осећај. Кажу ми да мој успех утиче на њихово бављење спортом, што и јесте мој крајњи циљ, да подстакнем младе да се баве било којим спортом – каже Никола, који је титулу светског првака понео са непунe 24 године.

Он каже да у категорији у којој је победио било је 14 такмичара из 14 земаља и да је конкуренција била изузетно јака.

– Ово Светско првенство је до сада најјаче организовано првенство. Сeлектори и стручни штаб прогнозирали су само две златне медаље, али смо ми бриљирали. Успех је у томе што је у репрезентацији била добра атмосфера, као и напорни тренинзи. Наша репрезентација је иза Русије, али само зато што су они дошли са много већим бројем такмичара. У међусобним дуелима ми имамо позитиван скор у односу на њих и процентуално смо ми први. Једног дана ће људи схватити да смо ми велесила у овом спорту – рекао је Никола и додао да се сада спрема за професионални меч који ће се одржати 14. децембра у Нишу.


Градоначелник Ужица Тихомир Петковић честитао је Николи и уручио му сат, књигу и 50.000 динара.
– Ужички спортисти остварују сјајне резултате. Никола је један од најистакнутијих ужичких спортиста. Он је национални првак више пута, балкански првак, европски првак и сада светски првак. Он је доказ да преданим радом, истрајношћу и љубављу према оном чиме се бави, може да се тријумфује. Он је понос Ужица – рекао је Петковић и обећао да ће се наредне године удвостручити издвајање новца за спорт из градског буџета за ужичке клубове и спортисте.
Само да подсетимо да је Ужичка недеља још пре три године најавила да ће Никола бити светски првак у кик боксу.

Звездана Глигоријевић (Ужичка недеља 1024)

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.