početak EKONOMIJA Милију Божовића, директора Ваљаонице бакра, наградила Регионална привредна комора Ужице

Милију Божовића, директора Ваљаонице бакра, наградила Регионална привредна комора Ужице

od nedelja
1,9K pregleda

regionalna privredna komora užice nagrađeni

Данас, 23. децембра 2015. године, у Регионалној привредној комори Ужице, додељене су награде у виду плакета привредним друштвима које су чланице и појединцима Коморе за посебне постигнуте резултате у раду и пословању за 2015. годину.

За постигнуте резултате у раду и пословању награђена су привредна друштва:

1. ЈКП Водовод Златибор
2. МТК Метал-комерц д.о.о., Ужице
3. Шпик Иверица д.о.о., Ивањица

regionalna privredna komora užice nagrađeni16

За постигнуте резултате у раду и пословању награђују се појединци:

1. Милија Божовић, генерални директор Ваљаонице бакра, Севојно
2. Драган Голубовић, директор Пластика а.д., Нова Варош
3. Александар Станојевић, генерални директор ПП Сретен Гудурић, Ужице

 

regionalna privredna komora užice nagrađeni6

Јубиларне награде Коморе додељене су и привредним друштвима која обележавају јубилеј са најмање 40 година рада у 2015. години, следећим чланицама:

1. Импол Севал а.д. Севојно 40 година рада
2. Високо пословно техничка школа струковних студија Ужице 40 година рада
3. Хотел Палисад Златибор 50 година рада

милија божовић

У Привредној комори Ужице додељене су плакете привредницима и привредним друштвима за посебне резултате остварене у овој години.
За постигнуте резултате у раду и пословању привредних друштава, плакету је добило ЈКП водовод „Златибор“ из Чајетине. Плакету је примио директор Раде Јовановић. Ово предузеће са 90 запослених и са преко 9.500 корисника, од 2012. године изградило је 45 км нове водоводне и 5,5 км канализационе мреже. План је да споје Сушичко врело са Рибницом, као и завршетак постројења за пречишћавање отпадних вода.
У име предузећа МТК „Метал комерц“ из Ужица награду је примио директор Михаило Селаковић. Ово предузеће је 1990. године почело као занатска радња у производњи алата и ексера, да би 2006. године купили „Тврди метал“, а штампарију „Рујно“ 2012. године. Данас се бави производњом специјалних алата и извози на тржиште Европе, Америке и Индије. Има 70 запослених радника.
Плакета је додељена и предузећу „Шпик иверица“ из Ивањице, које производи сирове и оплемљењене плоче од иверице и пелет. У току 2007. године ово предузеће је купљено од „Груп Фантони“ из Италије.
У категорији награђених појединица, за успешно пословање плакета је додељена Милији Божовићу, генералном директору „Ваљаоница бакра“ Севојно. Милија Божовић у овом предузећу ради већ 40 година и то на одговорним функцијама, а од јуна прошле године је и генерални директор „Ваљаонице бакра“.
За успешно пословање плакету је примио и Драган Голубовић, директор предузећа „Пластика“ из Нове Вароши. Он је од 1982. године био директор у „Дринско-лимским ХЕ“, да би од 1990. године основао самосталну радњу која се бавила откупом и производњом шумске печурке. Током 2008. године прелази у „Пластику“ и ово се предузеће, након приватизације, успешно бави производњом амбалаже од пластике. Запошљава 90 радника.
Трећу плакету за успешно пословање појединаца примио је Александар Станојевић, директор пекарског предузећа „Сретен Гудурић“, који је и члан конзорцијума физичких власника који су купили то предузеће. Од 2010. године до данас извршена је реконструкција производних погона и уведена је нова технологија, уведени су савремени стандарди, проширена је малопродајна мрежа. Поред тога, ово предузеће је показало велику друштвену одговроност и донатор је болнице, предшколских и школских установа.
Привредна комора Ужице доделила је јубиларне награде у 2015. години. У име хотела „Палисад“ плакету је примио Војислав Јањић. „Палисад“ је, као симбол златиборског туризма, прославио пола века постојања. Након приватизације 2005. године у модернизацију хотела је инвестирано 8 милиона евра, а у другој фази планиране су инвестиције вредне 5 милиона евра за затворени базен и нову конгресну салу са 1.000 места. Ове инвестиције требало би да буду завршене до краја 2016. године. Данас хотел има 200 модерних соба.
У име „Импол – Севала“ из Севојна, плакету је примио директор Нинко Тешић. Ово предузеће је ове године прославило 40 година постојања. Од 2002. године 70 посто предузећа власник је „Импол“ из Словенске Бистрице и представља једну од најбољих приватизација у Србији. Бележи раст производње, а Словенци су до сада уложили 71,5 милиона евра и има око 700 запослених.
Др Нада Недовић, в.д. директора Високо пословне-техничке школе, примила је плакету за јубилеј. Ова школа је основана 1975. године, од 1987. је постала виша, да би од 2007. године прерасла у високу образовну установу. Њу је завршило око 5.000 студената, а има 55 запослених професора, асистената и других, а са њом сарађује 134 доктора наука.
У име награђених захвалио се Милија Божовић, генерални директор Ваљаонице бакра, док је председник РПК Ужице Драгослав Николић свим привредницима пожелео бољу и успешнију наредну годину.

З. Г.

Погледајте галерију фотографија

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.