početak GRADSKA Момир Петровић, власник Контролпоинта, нови члан Градског већа

Момир Петровић, власник Контролпоинта, нови члан Градског већа

od nedelja
972 pregleda

sednica skupštine grad užice 3

Седница Скупштине града Ужица: Усвојен ребаланс буџета
На трећој седници новог сазива Скупштине града Ужица, одржаној 31. августа, утврђен је престанак мандата одборницама Данки Скокић и Гордани Скакавац, због поднетих оставки.
Усвојен је предлог одлуке о усклађивању пословања ЈП Дирекција за изградњу, ЈКП Биоктош, ЈКП Водовод, ЈКП Градска Топлана, ЈКП Нискоградња, ЈП Стан, ЈП Велики парк, ЈП Градска стамбена агенција, ЈП Аеродром Поникве и ЈКП Дубоко, са Законом о јавним предузећима.

sednica skupštine grad užice 5

Такође, одборници су изгласали предлог одлуке о начину и поступку именовања директора свих јавних предузећа.
Усвојене је и извештај о извршењу буџета града Ужица за период јануар – јул 2016 године и ребаланс буџета за текућу годину.
Измењен је и допуњен финансијски плана ЈП Дирекција за изградњу.

branislav mitrović skupština grada užica

Осим тога, усвојене је и предлог одлуке о измени одлуке о размени права јавне својине између града Ужица и Републике Србије.
Одборници владајуће скупштинске већине, усвојили су предлог одлуке о отуђењу неизграђеног градског грађевинског земљишта у улици Вуколе Дабића, путем прикупљања затворених понуда, као и предлог одлуке о доношењу измена и допуна плана генералне регулације Бела Земља Ужице.

sednica skupštine grad užice 8

Предлог одлуке о посебним условима за издавање информације о локацији и локацијских услова на простору генералног урбанистичког плана града Ужица до 2020. године, био је још једна у низу тачака које је Скупштина подржала, као и предлог одлуке о именовању заменика секретара Скупштине.
Усвојен је предлог решења о разрешењу и именовању једног члана надзорног одбора ЈП Велики парк и предлози одлука о избору комисија за друштвене делатности, комунално стамбене послове, пољопривреду и представке и жалбе.

blagojević grad užice

Предлог решења о разрешењу и именовању четири члана школског одбора ОШ „Миодраг В. Матић“, једног у Економској школи и предлог решења о разрешењу и именовању чланова градског штаба за ванредне ситуације, као и предлог решења о именовању комисије за решавање по притужбама, због повреде права незаконитим или неправилним поступањем комуналног полицајца, биле су последње тачке дневног реда трећег скупштинског заседања новог сазива, које су одборници владајуће већине усвојили.

ivan filipović odbornik grad užice

Поводом усвајања првог ребаланса буџета у овој години, градоначелник је рекао, да је дошло до прерасподеле средстава, док се укупна сума буџета није мењала, те буџет и даље износи око 2,5 милијарди динара. Било је, према његовим речима, неопходно умањити неке од прихода, који реално неће бити остварени.

branka blažević grad užice

Преполовљени су приходи од продаје имовине и још низ других, а неки су и увећани. На страни расхода морало је да се укључи још тридесет милиона динара, истакао је Петковић и објаснио да је то због обавезе према родитељима деце која иду у вртић и којима је град две године услуге наплаћивао више од онога што прописује актуелна уредба. Такође, морали су да се увећају расходи за тужбе и судске таксе, што сада стиже на наплату. Због свега тога, смањен је буџет Дирекцији за изградњу у износи од 60 милиона динара.

sednica skupštine grad užice 7

Реално, буџет који је планиран у износу од 2,5 милијарди динара је већи него икада. У градској управи се надају да ће ниво прихода и расхода задржати на овом нивоу, а уколико се то не деси, до краја године предстоји један, можда и два ребаланса буџета.

papić radivoje odbornik skupštine grad užice

На последњој седници Скупштине града Ужица изабран је и нови члан Градског већа задужен за привреду. Момир Петровић је од децембра 1995. године власник приватне фирме Контролпоинт, а у Веће улази на предлог ужичких привредника.
Његов задатак је, како је рекао, да поједностави комуникацију привреде и градских органа, да изнесе коментаре, предлоге и проблеме привреде. Такође, циљ му је представи градске потенцијале економским делегацијама и помогне у избору образовних профила неопходних привреди. Како је рекао у обраћању новинарима, радиће на томе да привреда и градска управа заједнички направе закључке и стратегије према министарствима и другим републичким институцијама, у областима у којима се привреда и градска управа поклапају.

Љ.К.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.