početak EKONOMIJA Од 1. новембра јефтинији превоз у граду

Од 1. новембра јефтинији превоз у граду

od nedelja
816 pregleda

dragan marjanović bečej prevoz

Нови градски превозник спреман за старт

Нови градски превознник „Бечеј превоз“ 30. септембра је званично преузео станицу, а од 5. октобра креће и превоз путника. Према речима Драгана Марјановића, директора ужичке филијале, „Бечеј превоз“ је обезбедио 26. аутобуса.
– Ми смо спремни за превоз. Обезбедили смо 26. аутобуса, а реална потреба је 19 аутобуса, тако да ћемо имати увек 7 аутобуса у резерви. Нећемо да дозволимо да ако стане негде аутобус, као што се дешава у саобраћају, да путници чекају, већ одмах шаљемо нови аутобус. Возачи и кондуктери су такође оебзбеђени. Део возача је из бивше „Ракете“, неки су радили у „Златан превозу“, а неки у „Гага превоз“. Имали смо преко 100 људи који су се јавили на конкурс и одабрали смо најбоље. У ужичкој филијали биће запослено укупно 55 радника. Одржавање возног парка радиће предузеће „Јединство“ и Ауто кућа „Ракета“ – казао је Марјановић и додао да цена закупа станице никада није била већа, а цена превоза никада није била мања.
Што се тиче аутобуске станице и перона примопредаја између „Бечеј превоза“ и локалне самоуправе је извршена, али још нису почеле да се наплаћују станичне услуге.
– Треба нам одобрење инспекције и очекујемо да ће инспекција донети решење о пружању станичних услуга до изласка овог броја „Ужичке недеље“ – рекао је Марјановић.
Иначе, на тендеру су добили посао, јер њихов превоз не зависи од броја путника, ни цене карата, већ возе по километру. Градске линије куда ће се возити, цене карата и повластице одређује ужичка Дирекција за изградњу града. Зато Марјановић наглашава да „Бечеј превоз“ не одређује које ће се линије возити.
– Сав приход од карата иде у Дирекцију за изградњу, а ми са њима имамо договор по којој цени возимо по километру. Према некој рачуници градски буџет ће на овај начин уштедети 50.000 евра месечно. Иначе, овог месеца, колико ми је познато, цена карата се неће мењати, а од 1. новембра се може очекивати појефтињење. Мислим да Дирекција неће укидати постојеће линије и повластице које имају одређени путници – рекао је Марјановић.
„Бечеј превоз“ је предузеће које постоји преко 60 година. Међу првима у Србији добили су сертификат „Безбедан превозник“. Поред ужичке станице, они имају своје филијале у Новом Саду, Србобрану, Бачкој Тополи, Великој Плани и Љигу.

З. Г.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.