početak KULTURA Октобар посут чаробним прахом

Октобар посут чаробним прахом

od nedelja
1,1K pregleda

ljiljana-matic

РЕВИЈА ПРЕДСТАВА ЗА ДЕЦУ
У Народном позоришту у понедељак, 18. октобра, почела је четвородневна Ревија представа за децу. Ово је друга ревија која се организује и намењена је најмлађим суграђанима.
Ревија представа за децу почела је представом „Три прасета“, у извођењу позоришта из Крушевца, у уторак је представа „Басне из сенке“, у извођењу Позоришта за децу из Крагујевца, у среду је „Ивица и Марица“ Краљевачког позоришта и у четвртак је представа „Марко Краљевић и Муса Кесеџија“, у извођењу Првог приградског позоришта ПУЛС театар Лазаревац. Све представе ће бити приказиване два пута дневно.

revija-predstava-za-decu

Према речима Љиљане Матић, главног организатора у ужичком позоришту, Други фестивал дечијих представа ове године почео је у октобру, уместо у мају. – То је урађено из оправданих разлога, јер су Ужичани у мају имали две представе на Стеријином позорју, а уједно je октобар погодан, због недавног почетка школске године. Избор представа је био природан и то су све позоришта са којима сарађујемо. Да је ревија организована у мају, била би то луктарска ревија, с обзиром да би се преклопили са фестивалима у Крагујевцу и у Босни – рекла је Матићка и истакла да је ово прилика да се деца, са својим ликовима из маште и сакривеним у својим свескама, сусретну на сцени, да виде како изгледа тај лик.
– Користиће искуства већих средина, покупили смо све те идеје, уклопили у наше чаролије, обојили их позоришном магијом, посули чаробним прахом једног октобра у Ужицу и мислим да Ужице данас сија једним другачијим сјајом и данас је много више насмејане деце изашло из позоришта – рекла је Љиљана Матић.
С обзиром да се ова ревија одвија без динара из градског буџета и да се ради без новца, Љиљана каже да ће се ужичко позориште одужити гостујућим позориштима разменом.

З. Г.

revija-predstava-za-decu-2 revija-predstava-za-decu-3 revija-predstava-za-decu

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.