početak POLITIKA Opravdano produženje vanredne situacije

Opravdano produženje vanredne situacije

od nedelja
721 pregleda
Tihomir Petkovic

OPRAVDANA VANREDNA SITUACIJA…

Vanredna situacija proglašena povodom problema vodosnabdevanja građana Užica ostaje na snazi kako bi seprivele kraju započete aktivnosti vezane za rekonstrukciju postrojenja za preradu vode „Petar Antonijević“. U interesu građana Užica je da se trajno rešava problem snabdevanja pijaćom vodom, a brzina aktivnosti uslovljena je skraćivanjem procedura.

U skladu sa zaključcima Vlade Republike Srbije i nadležnih ministarstava preduzete su kratkoročne i hitne mere s obzirom da se radi o definisanju nove tehnologije za preradu vode kako bi problem bio trajno rešen.

Zakon o javnim nabavkama u članu 7, stav 1, tačka 3 propisuje da se odredbe ovog Zakona ne primenjuju radi obezbeđivanja osnovnih životnih uslova u slučajevima elementarnih nepogoda ili tehničko – tehnoloških nesreća čije posledice ugrožavaju živote ili zdravlje ljudi, ili životnu sredinu. Iz toga proizilazi da je produženje vanredne situacije u potpunosti u skladu sa zakonskom regulativom i da nije u funkciji kršenja Zakona o javnim nabavkama.

Potreba da se što brže reši problem vodosnabdevanja Užičana pijaćom vodom opravdava produženje vanredne situacije. To je jedini razlog zbog koga je vanredna situacija i dalje na snazi.

Gradonačelnik Užica

Tihomir Petković    

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.