početak AKTUELNO Паркисон, лажи и изборне трке

Паркисон, лажи и изборне трке

od nedelja
709 pregleda

milaЗдравствени картон председничких кандидата и како га избећи
Многима се недавно дигао притисак после видео снимка, на коме се Хилари Клинтон видно заводила, скоро колабилара, напуштајући меморијалну церемонију у помен жртвама 11. септембра. Наравно, многи су обрадовано скакали у трупац, верујући да је то и крај њене кампање, а скоро се нико није суштински забринуо за њено јуначко здравље. Оно је важно једино у контексту изборног разултата. Ето, баш то је за мене, која Хилари не могу да видим очима, било страшно сазнање у овим изборним данима. Нема милости!
Сећам се и прошлогодишњег случаја када је конзервативни судија врховног суда, Антонин Скалиа, изненада преминуо од срчаног удара, током једног ловачког викенда; ни леви, ни десни, нису га жалили ни једног секунда, а био је утицајан, важан, паметан. Није се ни охладио, а једина брига им је била ко ће сада у суд на његово место и која ће страна водити са 5 према 4. Толико о овдашњој хуманости.
Хилари се, наравно, само пар дана после епизоде, вратила у изборну трку, тврдећи да је добро што је коначно послушала лекара и мало успорила темпо, и даље упорна у тврдњи да је слаба само од обичне упале плућа. Ма какав Паркинсон, какви бакрачи!
Нисам сигурна да тако мисли и Dr. Drew Pinsky, један од новинара CNN-а, који је отпуштен одмах након што је јавно обзнанио своју забринутост за Хиларино здравље. Дрзнуо се и да дода да је третман њеног лечења бизаран, па се тиме могу објаснити чудне нуспојаве, па промене у Хиларином понашању. Човек је озбиљно бринуо за њено здравље, још више за њено лечење, али CNN има право (ваљда и обавезу, по уговору о раду) да му каже да гледа своја посла. Додуше, не треба много ни веровати докторима. Они имају информације “изнутра’.
Некако у исто време и Хилари и Доналд су јавности дали на увид своје здравствене билтене, ваљда у страху од нових питања и запиткивања, према којима доктори мисле, верују и тврде, да су обоје способни за одговорну функцију и трку кроз коју ће до ње доћи. Наравно, WikiLeaks мисли другачије. Према неким њиховим објављеним документима, Хилари још од 2011. трага за лековима против несанице и Паркинсонове болести. Те информације поткрепљују тврдњама о њеном чудном понашању, честим неконтролисаним покретима главе и удова, и подсећају на мали потрес мозга, због кога је пре пар година неколико дана такође била на боловању. Некадашњи директор једве велике фармацеутске куће, Мартин Скрели, такође тврди да Хилари пати од Паркинсонове болести, али да не треба тога да се стиди, јер би могла бити поносна на својих 68 година. “Већина људи у тим годинама болује од неке болести, зар не?” – одлучан је фармацеут.

unhealthy-hillary-sick

Сада Хиларине присталице у страху, а Доналдове уз онај неизбезни неиздрж ишчекивања контроверзних информација, не могу да ишчекају октобар и нове најављене информације, према којима ће се Хилари и те како уздрмати, ако не и потпуно измаћи, председничка изборна трка.
Могла бих вам до ситних цревца говорити о њиховом тачном крвном притиску, и доњем и горњем, о добром и лошем холестеролу и триглицеридима, о висини шећера у крви, о Хиларином мамограму и Доналдовом тесту простате, висини, тежини, којефицијенту интелигенције, боји очију… Али нећу. И ја имам преча посла.
Није здравље председничких кандидата, ни нова, ни непозната тема, овдашњој историји и јавности. Буш је био излечени алкохолоичар, Кенеди је патио од неколико хроничних болести. Јон Адамс би, да је данас жив, био дијагностициран као биполаран. Томас Вудров Вилсон је био шлогиран. Ворен Хадриг је имао слабо срце. Ајзенхауер је имао Хоронову, а Реган Алцхајмерову болест.Па, ако Хилари и има Паркинсонову болест, не би то, само по себи, умањило њене шансе да влада.
Увелико се спремају изборне дебате, које ће потврдити да ли Хилари може да стоји мирна у месту више од сат времена, и како ће се без телепромтера Доналд Трамп савладавати.
Мање од месец и по дана пред изборе, право питање је зашто би и најздравија особа на овом свету ушла у трку за председничко место, а не како ће болесна да овом земљом влада. Објашњење за Хилари могло би бити да је њој лакше да трчи за председника, него да бежи од закона. Трампова трка сигурно има неке везе са ветром у коси.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.