početak GRADSKA Почела исплата новца родитељима

Почела исплата новца родитељима

od nedelja
591 pregleda

blagojević grad užice

ГРАД УЖИЦЕ ПРЕБАЦУЈЕ НОВАЦ ВРТИЋУ, А ВРТИЋ РОДИТЕЉИМА, ДА ПЛАТЕ АДВОКАТУ ПИСАЊЕ ТУЖБЕ
Петар Благојевић, члан Градског већа задужен за друштвене делатности, на конференцији за новинаре одржаној у понедељак, 5. септембра, рекао је да је од 1. септембра почела исплата прве рате родитељима који имају потраживања од предшколске установе за учешће у цени у накнади за вртић, која се обрачунaвала више него што је требало.
– До сада је исплаћено око 10 милиона динара и то је за нешто више од 700 деце, од укупно 1.300, а чији су родитељи потписали вансудско поравњање са предшколском установом. Када је реч о родитељима који су повукли тужбе, а њих је до сада 50, у року од дан до два, ми исплаћујемо то што су родитељи до тада имали трошкове, који се односе на састављање тужбе, у просеку 9.000 динара и судске таксе од 3.700 динара, што је укупно 12.700 динара – рекао је Благојевић и додао да очекује да до краја ове седмице скоро свим родитељима, који су закључили вансудско поравњање, буде исплаћена прва рата дуговања.
Рок за исплату прве рате који је град дао је 20. октобар ове године, а друге рате 20. март наредне године, али, како је рекао Благојевић, потрудиће се да и то буде што пре. Овом приликом је још једном позвао родитеље, који нису повукли тужбе, да то ураде што пре, како би новац добили раније него што би то било судским путем, а и, како каже, уштедели би новац граду. Потраживања родитеља по детету се углавном крећу од 25.000 до 45.000 динара.
На наше питање на основу ког законског прописа се плаћају родитељима тужбе и судске таксе, Петар Благојевић је рекао да је то одлука Градског већа и да су правници рекли да то може.
– Одлуком већа од 16. августа донета је одлука да град сноси трошкове писања тужбе и судске таксе. То се правда фактуром коју родитељ донесе, а све је то у интересу града. То је вансудско поравњање између предшколске установе и родитеља, с тим што град Ужице из буџета преноси новац на предшколску установу, да би имали новац да плате те трошкове. Дакле, нисам правник, али наши правници кажу да је то могуће – закључио је Благојевић.

З. Г.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.