početak GRADSKA Асфалтирање саобраћајнице за будући „Лидл“

Асфалтирање саобраћајнице за будући „Лидл“

od Užička Nedelja
810 pregleda

vladimir sinđelić

У кругу некадашње касарне у Крчагову, почело је асфалтирање саобраћајнице, која ће служити за потребе „Лидла“ и Студентског дома.
Никола Максимовић, директор Дирекције за изградњу, рекао је да је након потписаног уговора између града Ужица и Министарства привреде и спроведеног тендера, почела изградња саобраћајнице, чији радови износе 21,3 милиона динара. Радове изводи ЈКП „Нискоградња“.
– Од тога 13,5 милиона динара финансира Министарство привреде, а док водоводну и фекалну канализацију финансира „Водовод“, а кишну канализацију и асфалт финансира град.

krčagovo lidl radovi saobraćajnica

Радови обухватају комплетну изградњу саобраћајнице са кишном канализацијом, асфалтним застором, урађени су ивичњаци у дужини од око 900 м и покривени бехатоном од око 500 квадрата. Урађено је 900 м водоводне мреже и 500 метара фекалне канализације, а урађена је и расвета. Поред тога, урађен је топловод за будући Студентски дом. Очекујемо да ћемо ове радове завршити за 20 до 25 дана, зависно од времена и тада ће се ставити слој асфалта дебљине 6 цм. Таква саобраћајница би требало да буде у функцији најмање 10 до 15 година – рекао је Максимовић.

maksimović direkcija za izgradnju užice

Максимовић је додао да ће „Лидл“ радове почети на пролеће идуће године.
Радове су обишли Снежана Милутиновић, директорка ЈКП „Нискоградња“ и Владимир Синђелић, члан Градског већа задужен за месне заједнице.

З. Г.

 IMG_0069

IMG_0056 IMG_0058 IMG_0062 IMG_0063 IMG_0064 IMG_0065 IMG_0066 IMG_0067 IMG_0068 lidl asfaltiranje krčagovo lidl krčagovo asfaltiranje lidl krčagovo

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.