početak DRUŠTVOSUGRAĐANI Позитивно гледајмо на живот

Позитивно гледајмо на живот

od Redakcija nedelje
1,5K pregleda

Долазе нам девојке, не само из Ужица, већ и из околине, а имамо и младих Београђанки, које бораве на Златибору и које су стални наши купци, што је велики успех –

УЖИЧКЕ ПРЕДУЗЕТНИЦЕ: МАРИНА МОСУРОВИЋ – БУТИК „ПОЗИТИВ“
Када дете машта шта ће бити када порасте и када порасте то и оствари, онда је живот испуњен позитивном енергијом и успехом. Тако и Марина Мосуровић, власница бутика „Позитив“, већ пет година остварује свој сан. Отворила је у улици Петра Ћеловића на Мегдану, место намењено само девојкама и младим женама које прате најновије светске модне трендове. Модеран дизајн и добар квалитет материјала робе из Италије и Турске даће свакој девојци нешто посебно, што ће је издвојити од осталих. Богата понуда свакодневних, вечерњих и ексклузивних хаљина, кошуља и блуза, панталона и фармерки, јакни и капута, чизама, ципела и патика, као и све модне детаље попут попут каишева, шалова, капа, рукавица, новчаника и торби, употпуниће изглед сваке модерне жене. Истанчан Маринин укус за лепим формирао се полако, али сигурно.
– Одувек сам знала шта желим и шта је то што би ме испуњавало. Од малих ногу волела сам крпице. Обувала сам мамине штикле, носила сукњице и хаљинице, као и карирани сако, а уз то обавезно и чипкане крагнице. То је био неизоставни комад у мом ормару. Касније, када сам порасла, као и свака девојка, волела сам да се лепо обучем. Завршила сам Ужичку гимназију, а потом факултет, али сам одувек маштала да отворим бутик. То ми је био један од приоритета у животу. И тако, уз велику подршку и помоћ моје породице 2012. године отворили смо бутик „Позитив“. То је нешто где сам се пронашла – прича Марина о свом оствареном сну и додаје да почетак није био лак, јер у исто време бити мајка двоје деце, супруга, радник и власница су велике обавезе.

 
– Веровала сам у себе и знала сам да ћу све то да постигнем, јер сам имала велику љубав и разумевање од породице, пре свега од супруга. Ускладити све те кућне обавезе није било лако, али сам постигла све, и ведрог духа ишла напред. Сматрам да је то велики успех.
Име „Позитив“ није сасвим случајно дато. Очигледно је да је то први утисак који одаје Марина, као и сам амбијент у бутику. Додатни детаљи су оно што красе ентеријер овог локала.
– Са сваком новом колекцијом волим да убацим нешто ново, па макар био букет цвећа. Ево, сада за пролећну сезону убацила сам коферчиће цветног дезена, а муштерије ме питају да ли су за продају. Тако радим већ дуже време, како бих дочарала слику зиме, пролећа, лета или јесени. Иначе, доста наших пријатеља је прокоментарисало да је име бутика права слика која описује моју породицу и то ми је јако драго – рекла је Марина.
На Мегдану има доста бутика и Марина то сматра јако добрим.


– Мислим да више бутика доноси већу фреквенцију људи на једном месту. Мегдан је јако леп део града, који има душу и у последње време је оживео. Није центар града, а у самом је центру. Има све што један део града треба да садржи. Доста бутика, фризерски и козметички салони, угоститељски објекти, разне радње … Има места за све. Треба радити и борити се – казала је наша саговорница.
„Позитив“ је само за даме и Марина не мисли то да мења. Задовољна је послом.
– Имамо сталне муштерије, али и нове. Долазе нам девојке, не само из Ужица, већ и из околине, а имамо и младих Београђанки, које бораве на Златибору и које су стални наши купци, што је велики успех. Долазе и мушкарци и питају ме што сада када сам разрадила посао не убацим који комад и мушке одеће. Једноставно нећу то да радим, јер се не бих пронашла у тој мушкој гардероби – каже Марина.


Кроз свој петогодишњи рад схватила је да је девојци веома битно да на једном месту добије све, али и добро расположење.
– Када дођем пред врата радног места сви проблеми остају иза. Сваки посао који се ради са љубављу гарантује успех. Позитивне мисли, велики труд и рад је право мерило успеха. А девојке воле да све нађу на једном месту, да могу да искомбинују оно што желе. Добра ципела, хаљина, уз то неки пратећи аксесоар, и наравно уз то неко позитивно и добро расположење, чини их задовољним. Јако је битно осетити муштерију. Оне очекују од нас да смо са њима и да у сваком тренутку знамо који комад гардеробе баш њима припада. Мени то нимало није тешко и уживам у томе. Али из тих разлога овај посао је јако одговоран. С друге стране, постоје жене које се држе свог стила. То значи, ако су актуелне поцепане фармерке у сезони, она ће ипак доћи и купити класичан модел фармерки. И ја то поштујем. Има жена које за свадбу, кумство, први рођендан желе да тај дан изгледају светски. Моја улога је да им у томе помогнем и оне то од мене очекују. И искрена сам према муштеријама. Када неки комад баш не пристаје отворена сам и кажем да то није за њу, па понудим нешто друго и испостави се да сам била у праву, и будемо задовољни и муштерија и ја. Свака роба има свог купца – казала је Марина.


Гардероба за пролећну сезону је већ стигла, мада још увек има и зимске.
– Бела бунда је апсолутни хит ове зимске сезоне. У комбинацији са неком црном ролком и црним панталонама је пун погодак. Парке јакне су биле јако популарне, скоро да је свака девојка ове зиме носила зелену парку и монтоне. То се баш издвојило ове сезоне. Наше девојке су јако лепе и модерне. Прате све те модне и актуелне трендове и велико ми је задовољство радити са њима. Такође и ципеле са платформом су веома популарне. Овакав модел ципела је више за ниже девојке и оне баш наменски улазе и траже овај модел. Има и високих девојака, које воле да их носе. Целе зиме су се носиле чизме са високом платформом и преко колена. И оне су биле апсолутни хит. Доста су се носиле и равне и шпиц чизме преко колона.


Ове пролећне сезоне су актуелне пастелне боје и цветни дезени. Такође, романтични карнери на хаљинама и блузицама су пун погодак, као и ципеле у свим облицима и бојама. Спој белих патика и сукњице пружиће спој спортског и елегантног. Пун погодак ове сезоне је бела кошуља мушког кроја у комбинацији са доњим делом тренерке, а уз то нека елегантна ципела. Према свим новим модним трендовима то је прави избор ове сезоне. Некада се носила комбинација тренерке и сандале, и сада се то враћа. Можда то некоме делује неспојиво, али, пошто пратим доста те модне трендове, блогове, модне креаторе, тако је. Ове године често можете наћи ту комбинацију на неким познатим личностима у модним часописима. Тако други диктирају моду и то је оно што пратимо и увек треба да смо у тренду – објаснила је Марина.


Као и у већини послова, и за Марину је маркетинг јако битан и кроз њега се види сав њен труд и рад.
– Имамо кесе са нашим логом и „Позитив“ картице уз сваки комад одеће и обуће. Имамо нашу фејсбук страницу и Инстаграм, где сам такође активна и доступна у сваком тренутку. Ту смо да нашим купцима испунимо сваку жељу. Када је купац задовољан, ја сам још задовољнија – каже наша саговорница.


Марина девојкама не само да препоручује шта је актуелно и у тренду, већ им шаље и следеће поруке.
– Моја порука девојкама је да самоуверено комбинују, да се не плаше да помешају све дугине боје. Нека комад њихове гардеробе буде гласан, а детаљи још гласнији. Управо то кажем на конту аксесора, односно тих пратећих детаља. Нека се облаче за себе, а не за друге. Док сам била мала и током студирања, док сам маштала да имам тај бутик, нисам ни помислила да ће тај сан постати јава. И то је једна од порука девојкама, да маштају, да сањају, да пробају, јер никада се не зна када ће сан заиста постати јава – поручила је Марина.


Марина је на крају нагласила да је опет у свему веома битна породица.
– Велико хвала мојој породици, супругу и деци, која ме сваки пут са осмехом на лицу дочекују када уморна дођем кући. Моја мајка ради у бутику и она ми је велика подршка. Све се може када се хоће. Позитивне мисли и расположење стварно доводе до успеха. Мој животни мото је да идемо даље. И када паднем, поново устанем и идем даље. Срећна сам и радим оно што волим и уживам у овоме – закључила је Марина.

Звездана Глигоријевић

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.