početak GRADSKA Продужен рок за реконструкцију Ложионичког моста

Продужен рок за реконструкцију Ложионичког моста

od nedelja
557 pregleda

НИШТА НОВО
Завршетак радова на Ложионичком мосту померен је за око месец и по дана, односно за 31. јул ове године. То је потврдио и Никола Максимовић, директор „Ужице развој“. Према информацијама које има, а добијених од извођача радова „Ратко Митровић констракшн“ из Чачка, рок за завршетак моста је био 24. јун, али због проблема у току извођења радова дали су нови рок и то 31. јул ове године.
– Након испитивања конструкције бетонске подлоге моста дошло се до сазнања да је потребна реконструкција са додатком бетона у бетонску подлогу. Због тога су продужили рок завршетка радова. Дакле, после свих додатних испитивања и анализа, и након свих грађевинских решења, обавестили су нас да ће бити повећан број радника на изградњи моста и повећан број радних сати, да би убрзали све те радове. Надају се да ће их завршити и пре 31. јула – рекао је Максимовић и додао да је извођач радова ангажовао подизвођача „Мостови градња“, који раде реконструкцију самог носача моста.

Максимовић је објаснио да је реконструкција моста инвестиција државе, односно да укупну вредност радова од 61 милион динара финансира јавно предузеће „Путеви Србије“, који су сами спровели тендер и нашли извођача радова.
– Ми смо као град у овај посао укључени само у координацији за градски и приградски превоз – додао је Максимовић и замолио грађане за додатно стрпљење и да се придржавају вертикалне и хоризонталне сигнализације.

З. Г.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.