početak GRADSKA Промене у градској власти у Ужицу

Промене у градској власти у Ужицу

od nedelja
1,2K pregleda

ДИНАСТИЈА ПЕТКОВИЋ
Заменик градоначелника Ужица Немања Нешић на данашњој седници Скупштини града поднео је писану оставку, али није навео разлоге. То је, тренутни, епилог вишемесечног нагађања кога ће врх СНС-а сменити у Ужицу. Наставаk, по свој прилици, следи. Иначе, Нешић је на овој одлично плаћеној функцији био 14 месеци, а у образложењу оставке је навео:
– Схватајући политику као вештину управљања јавним добром, протеклих 14 месеци имао сам част да радим за свој град. Трудећи се да функцију обављам професионално и одговорно чинио сам то најбоље што умем. Користим прилику да се захвалим градоначелнику Тихомиру Петковићу и свим осталим сарадницима на заједничкој борби за боље Ужице и да пожелим свима пуно успеха у наредном периоду – написао је Нешић.


С обзиром да није било никаквих дисонантних тонова приликом његовог смењивања/оставке, а следећи ону стару народну мудрост да врана врани очи не вади, за претпоставити је да су се актери већ договорили око даље Нешићеве каријере, што је на самој седници Тихомир Петковић и потврдио речима да је ова оставка договорена са Градским и Извршним одбором странке, а да ће Нешић ускоро добити друго одговорно место и остаје у руководство Градског одбора СНС-а.


На овој седници Скупштини града, уместо Зорана Аџића, коме су још пре неколико месеци објаснили да треба да поднесе оставку, за члана Градског већа задуженог за финансије изабран је Миодраг Петковић, досадашњи члан Градског већа задужен за туризам, а на ту функцију именована је Маја Вермезовић, дипломирани економиста, члан СПС-а.
Поред тога, в. д. директора Дома здравља др Славка Митричевић је разрешена дужности, јер је узела годину дана неплаћеног одсуства, а на њено место именована је др Данијела Маринковић, специјалиста ургентне медицине, која је до сада радила у хитној медицини у Ужицу.

У политичким круговима Ужица провејава вест да ће у октобру доћи до именовања новог заменика градоначелника, али исто тако да ће и градоначелник Тихомир Петковић поднети оставку.

З. Г.

Comments

comments

Povezani tekstovi

2 više komentara

Milos 6. септембар 2017. - 23:32

Dobio je ono šta je i zaslužio,uskoro će mu i šef ,,podneti” ostavku.Smenjivali su nepodobne rukovodioce,a sad to njima radi njihova partija .Slažem se sa prethodnim komentarom,da nam grad vode ljudi iz Srebrenice,Rutoša ,Nove Varoši.Ova dvojica su Užičani koje nećemo pamtiti po dobrim delima.

ponovi
Ivan 11. септембар 2017. - 12:42

Kosa mi se na glavi diže i strašno me ljuti,kada vidim da idioti postaju cenjeni ljudi.

ponovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.