početak POLITIKA POKRET DVERI UŽICE

POKRET DVERI UŽICE

od nedelja
529 pregleda

bosanska ulica

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ ПОКРЕТА „ДВЕРИ“

Дугогодишње малтретирање Ужичана

Српски покрет Двери би желео да изрази своје чуђење и негодовање поводом поновних радова у ул. Вука Караџића (бивша Босанска).
Подсећамо, Србија је према проценама на 120. месту по квалитету путева од укупно 140 земаља. Средства од путарина, од малопродајне цене горива или регистрације возила иду у непознатом правцу, а само одређена средства и то углавном преко скупих кредита дођу до путева. Гаранција за радове на путевима у нашој држави је целих годину дана, а неретка је појава да се проблеми јаве одмах након „изградње“ или „поправке“ неке деонице.

ulica vuka karadžića užice

Изгледа да ни Ужице није заобишао овај проблем. Питамо се да ли је проблем у извођачима, у надзору или инвеститору? Да ли су то паре Ужичана лоше, па за њих не може да се квалитетно реновира ни улица, а камоли да се изгради неки нови пут? Да ли грађани ул. Вука Караџића поново, као пре неколико година, треба да буду таоци некаквих радова који ће да се изводе седам месеци?
И зашто се једном не уради нешто од почетка до краја, квалитетно и за дужи рок, а не да се буџет празни на неколико улица? За то време, већина улица по граду као да су преживела артиљеријски напад, док по „незаслужним“ селима путеви више памте римске и турске путаре, но српске.
Надамо се да ће једном доћи време да се и путеви, али и грађани Ужица, само понекад сете накарадних четврт века лутања и пропасти са којима су их частили накарадни режими, са речима “Било, и не поновило се”.

Повереник Двери за Ужице
Драган Бабић

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.