početak GRADSKA Скот стигао у Ужице

Скот стигао у Ужице

od nedelja
518 pregleda

usa-ambasador-skot

Посета америчког амбасадора
– Велико ми је задовољство што могу да угостим његову екселенцију, америчког амбасадора Кајла Скота у нашој земљи, коме је ово прва посета Западној Србији. Захваљујемо се америчком народу и организацији УСАИДу-у на великој помоћи, коју је цела Србија, али и град Ужице, примио од ове организације у последњих 20 година. Ужице је до сада кроз разне донаторске програме добило 3 милиона долара од америчког народа – рекао је, приликом обраћања новинарима, градоначелник Ужица Тихомир Петковић, непосредно након састанка са америчким амбасадором.

ambasador-skot-u-uzicu-3

Он је додао да је наша делегација америчкој, исказала потребу Ужица за страним инвеститорима, између осталих и америчким, нарочито када је реч о стављању у функцију аеродрома Поникве.
Амбасадор Кајл Скот је рекао да се упознао са туристичким и економским потенцијалима нашег краја и изразио одушевљење природним лепотама овог краја. Он је додао и да је приликом ове, кратке посете Ужицу, дошао и да посети Ваљаоницу бакра Севојно, чији је један од власника америчког порекла и да се упозна са даљим плановима „великог послодавца у овом крају, који упошљава преко хиљаду радника“.

ambasador-skot-u-uzicu

На питање новинара да прокоментараше изјаву премијера да се из врха српске полиције продају информације страним обавештајним службама, амбасадор Скот је рекао да је прочитао ту изјаву у штампи, али да нема коментар на то што је рекао српски премијер.
На питање зашто у Ужицу нема директних америчких инвестиција, амбасадор је објаснио да има индиректних, али да је географски простор за велика страна улагања, и лоша повезаност инфраструктуре, највећи проблем.
– Само изградњом инфраструктуре, овај крај ће бити повољнији за улагања- објаснио је Кајл Скот.

Љ.К.

ambasdor-skot-u-uzicu

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.