početak DRUŠTVO Српкиња од главе до пете

Српкиња од главе до пете

od nedelja
734 pregleda

andjelija-sa-ocem-zoranom-i-bratom-bogdanom

У ДОМУ ПОРОДИЦЕ СРПСКЕ ЛЕПОТИЦЕ
Постала је мис Србије, иако физичка лепота никада није била њена сфера интересовања. У дому двадесетдвогодишње Анђелије Рогић у Горјанима, од поносних родитеља Милице и Зорана, сазнајемо да нашу представницу за “Мис света 2017” занимају посао васпитачице и српска традиција, а најлепша је, кажу, када обуче народну ношњу из ужичког краја.
– Анђелија је већ 8 година у КУД „Завичај“ из Злакусе, ово друштво познато је по изузетној изради ношњи, по сјајним наступима и надалеко чувеном одредишту „Терзића авлија“. У КУД и у породици, она је израсла у добру и одговорну личност – каже мајка Милица.
На конкурсу за „Мис Србије“ нашла се случајно, пријаву је послао њен друг.
Отац Зоран, власник фирме за ремонт камиона и грађевинске машинерије, истиче да су у кући сви поносни на Ужице, а на Горјане посебно.
– Прве комшије су нам аутомобилски асови Веснићи, одавде је одбојкашица Јована Весовић, пуно је овде добрих, вредних и успешних људи – каже Зоран и додаје да Анђелију, баш као и Богдана, који студира машинство, школа највише интересује. Поносан сам јер сам их цело лето посматрао како вредно уче и полажу испите.
Уверени су Рогићи, да изненадни тренутак славе, неће пореметити породичне приоритете.
– За нас је породица стуб свега. Ту заједно тежимо да напредујемо, а резултат се види, наша деца су самостална, способна да се сопственим снагама боре за вредне циљеве – додаје Зоран.

majka-milica-andjelija-brat-bogdan-i-otac-zoran

Родитељи истичу да су пресрећни и да су мало збуњени. Када је Анђелија проглашена са мис, два дана су непрекидно имали госте и чашћавали. Наравно, имали су разлога за то, јер није мала ствар имати ћерку за најлепшу у држави.
Саша Дрндаревић, оснивач етно друштва „Завичај“ и власник „Терзића авлије“ каже да су са нестрпљењем чекали избор.
– Анђелија је са нама од 2005. године. Сјајно дете. Она је стално у народним ношњама била на нашим насловним странама каталога, флајерима, а сада се може видети и на банерима и билборду на улазу у Злакусу. Били смо пресрећни када је победила. Изузетно је вредна. И поред свих обавеза које има на факултету, она стигне да дође на нека наша гостовања и неке манифестације. Она је заиста израсла у изузетну девојку – рекао је Саша Дрндаревић.

З. Глигоријевић

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.