početak AKTUELNO Svečana akademija Učiteljskog fakulteta

Svečana akademija Učiteljskog fakulteta

od nedelja
738 pregleda
Detalj sa svečane akademije

Detalj sa svečane akademije

 

U petak, 20. marta na Učiteljskom fakultetu je održana svečana akademija povodom22 godine fakulteta.

“Ovo je svečan dan, ali i dan za sećanje šta smo i koliko radili. Učiteljski fakultet u Užicu je moderna visoko-školska institucija, jedina institucija akademskih studija u Zapadnoj Srbiji. Potvrdu da smo na pravom putu dobili smo ponovnom akreditacijom četiri studijska programa, a uskoro se nadamo i petom”, rekla je otvarajući svečanu akademiju dekan Učiteljskog fakulteta, Radmila Nikolić.

“U težnji da stalno idemo uzlaznom linijom u svakom segmentu, svoj rad smo usmerili na modernizaciju studentskih programa u skladu sa savremenim tokovima društveno-humanističkih nauka i standardima savremene organizacije nastave”, istakla je Radmila Nikolić.

Tihomir Petković

Tihomir Petković

Studentima i gostima se obratio i gradonačelnik Užica, Tihomir Petković.

“Svi Užičani smatraju svoj Učiteljski fakultet za jednu od najvažnijih institucija u našem gradu, a svakako kao najvišu obrazovnu instituciju koja je u prethodne 22 godine odškolavala veliki broj mladih i perspektivnih ljudi koji su svojim radom doprineli razvoju školstva i u Užicu, i u čitavoj Srbiji”, rekao je Petković ističući da se svi nadaju kako će fakultet u narednom periodu raditi uspešno.

“Nadamo se da će ovaj fakultet biti okosnica budućeg Univerziteta u našem gradu”, rekao je Petković.

Prisutne goste je pozdravio i pomoćnik ministra prosvete u Vladi Srbije, Ljubiša Antonijević.

“Meni je danas ukazana velika čast, da se kao bivši student ovog fakulteta, obratim ovom skupu u ime Ministarstva prosvete i u ime Vlade Srbije. Oni dani i godine koje sam ovde proveo, a ovo govorim zbog trenutnih studenata i budućih generacija, zaista su od mene stvorili i boljeg čoveka i boljeg prosvetnog radnika”, rekao je Ljubiša Antonijević.

Ljubiša Antonijević

Ljubiša Antonijević

“Želim da vam čestitam sa željom da ubuduće, kao što ste i prethodnih godina radili, školujete dobre prosvetne radnike. Kao što je prorektor rekao, zaista nisu laka vremena, vidite da nam se sistem pronalazi u raznim štrajkovima, a to nije dobra poruka za ove mlade ljude koji danas treba da dobiju diplomu. Mi se nadamo da će kod njih i budućih generacija prevladati ljubav prema pozivu i ljubav prema deci kada se budu opredeljivali za Učiteljski fakultet”, istakao je Antonijević.

Na Dan fakulteta diplomu je primilo 199 studenata, na osnovnim i master studijama, i to na oba smera.

N. Kutlešić

Comments

comments

Povezani tekstovi

2 više komentara

Sludjena Uzicanka 21. март 2015. - 19:35

Prof. dr Radmila Nikolić je dekan Uciteljskog fakulteta.
Bilo bi korektno da gresku ispravite !

ponovi
redakcija 21. март 2015. - 20:20

hvala na sugestijama. Isprvljeno. Pozdrav

ponovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.