početak NAJNOVIJE У Ужицу ове године 703 првака

У Ужицу ове године 703 првака

od nedelja
2,5K pregleda

Првачићи кренули у школу

IMG_7574

Ове године у први разред основне школе пошли су девојчице и дечаци, наши млади суграђани, рођени 2008. године. Забележили смо атмосферу испред неколико ужичких школа (ОШ „Душан Јерковић“, ОШ „Нада Матић“ и ОШ „Стари град“). Ове године у Ужицу је уписано 703 првака, што је у односу на прошлу школску годину за 68 мање (два одељења), када их је уписано 771. У златиборском округу мањи број првака уписан је још у општинама Бајина Башта, Чајетина и Косјерић. У свим осталим општинама бележи се пораст ђака првака.
У Основној школи „Стари град“ прваке су посетили градоначелник Тихомир Петковић и чланови Градског већа Јелена Васовић и Зоран Пејић, као и просветна инспекторка Миленија Марковић. На почетку сусрета са ученицима и њиховим родитељима директорка је поздравила присутне и захвалила се представницима локалне власти што су дошли да посете новопечене прваке. Директорка се потом обратила првачићима.
– Драги ученици, желим вам да стекнете квалитетна и употребљива знања. Да научите умеће живљења, а да при том не заборавите на игру, на забаву и на дружење. Нека вам је са срећом овај први дан, рекла бих посебног, новог поглавља у вашем животу. Честитам вам полазак у школу, а наше поштоване родитеље позивам на сарадњу, то јест за њих је школа у сваком тренутку отворена. Са срећом. – казала је директорка школе Станимирка Смиљанић – Раонић.
Након обраћања директоре виђен је десетоминутни културно-уметнички програм који су у амфитеатру првачићима приредили њихови старији другари. Потом је реч добио градоначелник Ужица Тихомир Петковић.
– Драга децо желим вам почетак школоваања, а учитељима, директорици и наставном пособљу срећан почетак школске године. Ви сте, децо једино и највеће богатство ваших родитеља и ми, који вас имамо, смо срећни људи. Ваше здравље и успешан ход кроз живот су наш основни задатак. Ваши родитељи ће чинити и већ чине да ви будете здрави, срећни и успешни. Од данас ће морати мало и да уче са вама. Мораће да вас зову чешће да дођете са играња на учење, али и то је нешто лепо, што сви ви родитељи треба да доживите. Ваши учитељи ће бити ваши водичи у један велики нови свет, где ћете имати прилику да сазнате много више него што сте до сада знали. Ја се надам да да ћете бити добри ђаци и да ћете се и даље играти, али и пуно учити. Школа вам је шанса да откријете шта ћете то у животу волети да радите, а када будете радити они што волите, ваљда ћете бити и успешни. Желим вам да будете здрави и срећни, добри и успешни ученици.
Након обраћања градоначеника, ученици су, као и претходних година, од локалне самоуправе добили пригодне поклоне.

Picture 448

Потом смо узели изјаве и од неколико ученика.
– Баш ми се свиђа први дан школе. Добро сам се спремила, а и научила сам нешто и док још нисам пошла у школу. Наравно, волим и што сам добила учитељицу Винку, као и да идем у школу због другара.
– Не знам шта да кажем. Хајде, после ћу.
– Ја очекујем да лепо учим и да све завршим како треба. Лепо сам се провела данас и надам се да ће тако бити и даље. Очекујем све петице.
– Обожавам што сам у овој предивној школи. Овде свашта има да се учи. Много волим учитељицу Винку. Нравно, волим и другаре које нисам баш пуно упознала још увек, али упознаћу се са доста њих.

nikola bacetićУ поздравном говору, повом пријема првачића, директор Прве основне школе”Краља Петар Други” школе Никола Бацетић рекао је:
– Увек је 1. септембар највећи празник за сваку школу. Тада нам долазе намлађи другари, предшколци и прваци. Посебно се поносим чињеницом да је наша школа ове године уписала највећи број одељења од свих школа у граду. И то шест одељења. Број првачића ове школе износи 155 ученика у матичној школи, у издвојеним одељењима у у Качеру и Стапари седам, односно два. Дакле 164 ученика. Поменуто нам даје за право да гајимо наду, упркос неповољним демографским трендовима, Прва основна школа има будућност. Наравно, на нама је да то поверење оправдамо и поново заслужимо. Што се тиче свих осам разреда, школа има преко 1.200 ученика. Ту мислим на матичну школу. У претходној школској години школа је забележила одличне успехе и можда је то разлог што је школа оволики број првака дошао у нашу школу.
Старији другари приредили су приредбу и леп културно-уметнички програм за првачиће и њихове родитеље.

Милан Ђокић

мало маркетинга: књижара Петар Пан (Д. Туцовића 93 ТЦ СКВЕР) честита ђацима полазак у школу и жели им добар успех. И ми смо се поновили за почетак нове школске године

PETAR PAN NOVI ZNAK petar pan najbolja umanjena

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.