početak AKTUELNO AGENCIJA ERCOV JAVLJA:

AGENCIJA ERCOV JAVLJA:

od nedelja
587 pregleda
CENTAR UŽICA 3. januar 2014. godine

CENTAR UŽICA 3. januar 2014. godine

НОВА ТУРИСТИЧКА ПОНУДА

Странци одушевљени изгледом ваздуха у Ужицу

– Група страних туриста која је пре неколико дана прошла кроз Ужице потпуно је очарана изгледом ваздуха у овом граду. О томе сведоче и фотографије које су направили како би својим пријатељима дочарали бар делић његовог несвакидашњег изгледа –

– Били смо на пропутовању кроз Србију, па смо до Ужица свратили, ради одмора, пре него што одемо до Мокре горе – каже Ханс Клаусмајстер, туриста из Немачке. –Туристички водич нам је пре доласка у Ужице поменуо да у овом граду постоји старо средњовековно утврђење, хидроцентрала рађена по пројекту Николе Тесле, причао о његовој богатој историји, али није поменуо лепоту ужичког ваздуха. Одмах по изласку из аутобуса сам приметио његов раскошни колорит који се кретао од беле, прелазио у боју слонове кости да би у неким деловима постао потпуно сив. Никада нисам видео ништа слично, а о богатству мириса не треба трошити речи. Не знам зашто је ова атракција сакривена од туриста, али сам свим својим пријатељима послао фотографије ужичког ваздуха и морам рећи да су сви до једног одушевљени његовим изгледом-прича одушевљени Ханс.

Реакција страних туриста није изненадила градске челнике. Они тврде да је ужички ваздух велики адут у туристичкој понуди и да је реакција ових гостију само један од показатеља доброг рада градских власти.

– Грађани Ужица често не умеју на прави начин да цене оно што имају па нам људи са стране отворе очи и укажу на богатсво које имамо – објашњава градска већница за екологију. -Ужице има велику прилику да искористи близину Златибора и Мокре горе и профилише се као зимски туристички центар. Тада ваздух у Ужицу добија посебну боју и мирис што је квалитет и предност које не може да понуди ниједна од ових дестинација. Видимо да страни туристи то умеју да цене, па ћемо учини све да ваздух у нашем граду заштитимо од било каквих промена-обећава градска већница и додаје да је у плану штампање брошуре која ће носити назив „Ужице, 50 нијанси сиве“.

Бојан Савић

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.