početak KULTURA Biblionet u Užicu

Biblionet u Užicu

od nedelja
994 pregleda
Narodna biblioteka Užice

Narodna biblioteka Užice

Biblionet u organizaciji Narodne biblioteke Užice

– Hotel Zlatiborska noć biće mesto gde će se više od 100 bibliotekara sastati na manifestaciji Biblionet 2015. godine –

Narodna biblioteka Užice biće organizator ovogodišnjeg skupa Biblioneta, koji će se od 4. do 6. juna održati u hotelu Zlatiborska noć. Tema ovogodišnje manifestacije biće “Kolekcije periodike u srpskim bibliotekama”. Anđa Bjelić, viši bibliotekar zavičajnog odeljenja Narodne biblioteke Užice, ističe da će na ovom skupu učestvovati veliki broj bibliotekara iz cele Srbije.

“Tema, ideja i misija Biblioneta je da se na određenu temu razgovara na najvišem nivou, da se predstave radovi, a potom će u toku godine biti odštampan list Bibliotekar.  Ove godine je stiglo 39 radova od strane 50 autora, a od toga će 29 radova biti predstavljeni”, rekla je Anđa Bjelić najavljujući skup koji će se održati deveti put.

Narodna biblioteka Užice

Anđa Bjelić i Dragiša Stanojčić

Svečanom otvaranju prisustvovaće Tihomir Petković, gradonačelnik Užica i Laslo Blašković, v.d. upravnika Narodne biblioteke Srbije i predsednik Zajednice matičnih biblioteka Srbije.

Direktor Narodne biblioteke Užice, Dragiša Stanojčić, najavio je proslavu 160 godina od osnivanja biblioteke koja će se održati sledeće godine.

“Više detalja o samoj proslavi znaćemo za otprilike dva meseca, kada ćemo osnovati odbor koji će pripremiti proslavu. Ona će biti napravljena zajedno sa Narodnim pozorištem u Užicu, koje takođe slavi jubilej”, istakao je Stanojčić.

Narodna biblioteka Užice je osnovana 6. avgusta 1856. godine pod nazivom “Užičko čitalište”. Danas, Narodna biblioteka Užice je matična biblioteka za Zlatiborski okrug koji pokriva 10 opština i u okviru kojih ona uspešno ostvaruje zadatke na razvoju bibliotečko-informacione delatnosti u opštinskim i školskim bibliotekama.

N. Kutlešić

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.