početak AKTUELNO Najava štrajka u “Prvom partizanu”

Najava štrajka u “Prvom partizanu”

od nedelja
612 pregleda
Predstavnici radnika "Prvog partizana"

Predstavnici radnika “Prvog partizana”

Danas, 28. novembra, u “Prvom partizanu” održana je konferencija za novinare povodom najave generalnog štrajka radnika ovog preduzeća.

“Problem koji zaposleni imaju je problem izbora generalnog direktora koji traje već godinu dana. Nakon trećeg oglasa za izbor direktora javilo se pet kandidata. 21. novembra održana je sednica nadzornog odbora o izboru direktora i razgovor sa svih pet kandidata koji su se javili na oglas. Nakon završene sednice od sva tri člana nadzornog odbora smo usmeno obavešteni da je najbolji kandidat Dobrosav Andrić. Rečeno je da je jednoglasno izabran, i da će odluka biti poslata u roku od osam dana. Taj rok ističe danas”, rekao je Zoran Stanić, predsednik Samostalnog sindikata i dodao

“Ukoliko večeras do 5 do 12 ne dobijemo odluku, radnici će 1. decembra stupiti u generalni štrajk i u potpunosti obustaviti rad.”

Gospodin Stanić je rekao da izbor direktora stopira Ministar pravde, Nikola Selaković.

“Mi smo tražili od premijera Vučića da dođe ovde i da se upozna sa situacijom, i da vidimo koji su to razlozi koji sprečavaju Dobrosava Andrića, koji je izabran po odluci nadzornog odbora, da bude direktor. Sve informacije koje mi dobijamo je da je Selaković stopira izbor direktora “Prvog partizana”. On treba da dođe ovde u “Prvi partizan” i da iznese razloge. Ako su oni opravdani, da raspravimo i da nađemo najbolje rešenje u okviru preduzeća”, izjavio je Stanić.

“Mi ne dozvoljavamo da dođe čovek iz Bajine Bašte koji je četiri preduzeća zatvorio i sada se našao da unapredi ‘Prvi partizan’, dakle mi imamo naznake da direktor može da bude Anđić  Predrag”.

Ukoliko se desi da odluka o izboru generalnog direktora stigne danas, štrajk neće početi.

“Oba sindikata preduzeća su saglasna da 1. decembra stupamo u generalni štrajk do ispunjenja zahteva. Hoćemo da nam se dostavi odluka poštujući zakone ove države u toku dana da znamo ko nam je direktor. Na osnovu te odluke, ako smo zadovoljni, mi ćemo štrajk prekinuti. Ako nismo, štrajk se nastavlja”, rekao je Stanić.

On je takođe istakao da se štrajk nastavlja i ukoliko neko drugi bude izabran za direktora.

“Ako budu izabrani Predrag Anđić ili Miloš Tasić, mi nastavljamo štrajk. Ta imena ne dolaze u obzir, niti ćemo im dati da uđu u fabriku”, istaoa je Stanić.

“Užička nedelja” će nastaviti da prati stanje u firmi “Prvi partizan”, a za uvek aktuelne informacije, pratite naš sajt.

N. Kutlešić

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.