početak EKONOMIJA За пољопривреднике у буџету више 5 милиона динара

За пољопривреднике у буџету више 5 милиона динара

od nedelja
534 pregleda

ВЕЛИКИ УСПЕСИ ЛОКАЛНЕ ВЛАСТИ
У среду 21. децембра, у 18 часова, у свечаној сали градске куће, биће одржана јавна презентација о програму пољопривредног буџета Града Ужица за 2017. годину. Заменик градоначелника Немања Нешић најавио је да ће у 2017. години у пољу пољопривреде бити доста новог.
– Буџет за пољопривреду Републике Србије је повећан за две милијарде динара за подршку пољопривредницима и нових видова субвенција. Такође, буџет на нивоу града Ужица биће повећан за 5 милиона динара, дакле са садашњих 20 милиона биће 25 милиона динара. Имамо најаве министра пољопривреде Недимовића, да ће у другој половини идуће године кренути програм Европске уније намењен пољопривредницима – рекао је Нешић и додао је да је то охрабрујућа вест за све оне који се већ баве неким видом пољопривреде или планирају да се баве овом облашћу.

Имају ли смисла јавне презентације и расправе о буџету?
Ова градска власт је успела да обесмисли појмове јавне расправе и презентације буџета, а самим тим и предлоге грађана, који би можда била корисни за град. Дато је кратко време за презентацију и јавну расправу до момента усвајања, свега пет дана. Да ли за то време може било шта да се промени у предлогу буџета, с обзиром да су од тих пет дана, два дана викенда? Још је смешнија или тужнија ситуација, назовите је како хоћете, када је реч о презентацији буџета за пољопривреднике. А ево и како.
Расправа о буџету Града биће на дневном реду на седници Скупштине града која ће се одржати у четвртак, 22. децембра, док ће јавна расправа о предлогу одлуке о буџету града Ужица бити одржана у суботу, 17. децембра. Дакле, ту је остављено пет дана (два дана је викенд) простора за неке нове предлоге или измене буџета?!
Међутим, данас, 16. децембра, заменик градоначелника Немања Нешић најавио је презентацију дела буџета за пољопривреднике, која ће се одржати дан уочи седнице Скупштине града, где ће се исти тај буџет наћи на дневном реду, а четири дана после јавне расправе о предлогу буџета. Још је заменик градоначелника позвао пољопривреднике да присуствују тој презентацији, како би евентуално дали своје предлоге и мишљење. Да ли ова заврзлама о усвајању и презентацијама буџета има смисла, да ли се грађани питају, колико њихови предлози могу да утичу на већ зацртано, можете сами да процените.
З. Г.

 
На јавној презентацији биће присутни представници министарства, локалне самоуправе, саветодавних стручних служби и пољопривредних произвођача.
– Циљ је да презентујемо наше идеје и да чујемо њихову реакцију. Такође, биће презентовано шта ће бити идуће године, како би планирали своје инвестиције. Ми ћемо изаћи са неким новим концепцијама. Трудићемо се да покријемо све аспекте на један нови начин који доноси већи бенефит пољопривреднику, водећи рачуна да сваки пољопривредник максимално искористи могућности које му нуде национални и локални буџет – рекао је Нешић.

З. Г.

 

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.