početak POLITIKA Саопштење Градског одбора СНС Ужице

Саопштење Градског одбора СНС Ужице

od nedelja
481 pregleda

SNS_logo

Саопштење Градског одбора СНС Ужице 28.07.2015.

Цинизам демократске странке

– Имамо разумевање за покушај да се охрабри оних неколико процената гласача који још увек нису напустили ужичку Демократску странку –

Ових дана је Градски одбор ДС изнео своју оцену учинка ужичке власти у претходних годину дана. Подсећамо Ужичане да је Тихомир Петковић изабран за градоначелника 15.08.2014. године и после истека годину дана ће детаљно, како је то чинио и после 100 дана од ступања на фукнцију, упознати суграђане са учинцима свог и рада својих сарадника. Тада ће бити речи о свим важним темама за Ужице. За сада желимо да истакнемо најважнију чињеницу да је, и поред катастрофалне задужености која је остала после силаска са власти кадрова Демократске странке, уз велике напоре и одрицања у претходних годину дана, данас Град Ужице финансијски стабилан.

Принуђени смо и да коментаришемо неколико неистина изнетих на конференцији Демократске странке:
1) Градоначелник никада није обећао да ће Реконструкција и доградња Фабрике воде бити завршена до 1. маја ове године. Напротив, више пута је рекао да ће све учинити да радови крену на јесен ове године. Уз велико залагање запослених у ЈКП „Водовод“, градског руководства и више републичких институција створени су услови за то.
2) Речено је да је градоначелник изјавио да ће скулптура Николе Тесле, која је на иницијативу Удружења Ужичана у Београду, тренутно постављена у Малом парку, остати у Ужицу, а да је изоставио битну информацију о њеној цени од 50.000 евра. А истина је да је градоначелник изјавио да ће градско руководство одлучити да ли ће се купити скулптура, наравно када се утврди њена цена. Она није 50.000 евра и очекивали смо од челника Демократске странке да имају основне информације о теми којом се баве. Наравно, одлука о куповини скулптуре није још увек донета, јер да јесте јавност би била благовремено обавештена.
3) Изнета је ничим поткрепљена сумња у регуларност постпука избора новог јавног превозника у нашем граду и крајње неозбиљна тврдња да је он добио посао јер је близак СНС-у. Жалосно је да су те ставове изнели један правник и један студент права, дакле представници струке која би морала највише знати о Законом прописаној процедури која се мора испоштовати при избору превозника. Сигурни смо и да ће за разлику од Демократске странке, грађани Ужица подржати решење по којем ће их јавни превоз коштати на годишњем нивоу преко 400.000 евра мање него до сада.

Цинизам је покушај странке која је и на нивоу државе и у нашем граду расипничким трошењем туђег новца довела до банкрота јавне финансије, да коментарише наводно велике намете Ужичанима по основу пореза на имовину. Пуна истина је да, кумулативно, Ужичани плаћају мањи порез на имовину него становници велике већине градова у Србији. И да поред оних који у ужем градском језгру плаћају двоструко већи износ за станове ове у односу на претходну годину, велики број грађана у другим зонама плаћа порез на станове и породичне куће подједнако (или мање) него претходне године.
Наравно, нећемо озбиљно коментарисати изнети став да ће се после наредних локалних избора у Ужицу ДС вратити на власт. Имамо разумевање за покушај да се охрабри оних неколико процената гласача који још увек нису напустили ужичку Демократску странку.

Градски одбор СНС Ужице

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.