početak DRUŠTVOINTERVJU Ужички радикали поручују – Враћамо се!

Ужички радикали поручују – Враћамо се!

od nedelja
972 pregleda

ПРЕДСЕДНИК УЖИЧКИХ РАДИКАЛА ЗОРАН МИЛИЋ ПРЕДВИЂА ДА ЋЕ РАДИКАЛИ ДОБИТИ ОКО 20% ГЛАСОВА У СРБИЈИ И 6,8% У УЖИЦУ

Ova je broj 2
Зоран Милић рођен је Ужицу 1971. године. Члан ужичког огранка српских радикала постао 1993. године. Био је и одборник у Скупштини града Ужица. Од пре два месеца је вршилац дужности председника Српске радикалне странке Градског одбора у Ужицу. Разговарали смо са њим о активностима и будућим плановима Градског одбора Српске радикалне стране у Ужицу.
– Добро је познато да је уз помоћ страних обавештајних служби и домаћих издајника из наших редова извршен пуч у Српској радикалној странци. Они су тим путем хтели да униште и угасе Српску радикалну странку. Сада, са поносом, могу да кажем да им тај подухват није успео. Успели смо да сачувамо странку. Све оно што није ваљало је отишло и самим тим смо очистили странку. Победоносни повратак из хашког казамата нашег председника Војислава Шешеља нам је омогућио да опоравимо странку и да са њим кренемо у нове радне победе, то јесто освајање власти и скидање овог издајничког режима са ње.
Да ли очекујете извборе ускоро?
– Изборе на свим нивоима очекујемо до краја године, а самим тим уопште не сумњано у нашу победу. Пошто смо ми, као странка, увек били добро обавештени тако и сада имамо добро обавештене изворе. Податке из тих извора, да је по последњем јавном истраживању странака у Србији, које је наручио премијер Србије, показују да се Српска радикална странка налази на другом месту са рејтингом од 15% – 20% гласова, што значи да се враћамо. Међутим тај податак не сме да објави нигде у јавности. Када је Демократскска странка у питању, по тим истраживањима кружи онформација да је око 7%.
Каква је ситуација у Ужицу?
– Начули смо, по извору Демократске странке, која је вршила нека истраживања на локалу, да нам је рејтиннг негде око 6,8%.
Спремате ли се за локалне изборе и зна ли се ко ће бити носилац листе?
– Што се тиче рада ГрО СРС УЕ, могу да кажем да сам на место вршиоца дужности председника ужичких радикала постављен пре два месеца. Чим сам ступио на дужност одмах сам кренуо са радом. Прво сам изабрао најближи круг сарадника са којима планирам да радим. Циљ ми је да рад СРС у Ужицу подигнем на виши ниво у односу на пре. Ти моји први сарадници су Добрила Пујовић, Раде Тешовић, и млади активиста из подмлатка СРС УЕ Вељко Радовић. Посебно морам да поменем мог првог сарадника, младог Марка Стевановића који је члан ОкО СРС Златиборског округа и иабран је за председника омладине ГрО СРС УЕ.
Да ли сте спремили одборничку листу?
– Ужички радикали имају 31 месни одбор. Одмах смо кренули да обилазимо те одборе и да на њима постављамо нове председнике и мењамо оне који нису добро радили, као и реизбор оних који су добро радили. Пошто се ближе избори већ увелико радимо на састављању листе кандидата за одборнике и чланова странке који ће бити у бирачким одборима. Листа није још увек дефинитивно састављена, али полако радимо на томе. Могу рећи да смо у последња два месеца, колико сам на челу ужичких радикала, презадовољан са бројем нових младих и образованих чланова који су нам приступили и учествују у раду странке. Посебно бих похвалио председника омладине ужичких радикала Марка Ствановића, који руководи радом подмлатка ужичког огранка наше странке, па се самим тим држимо и оне пароле „Србија је вечна док су јој деца верна“.
Какав је Ваш програм који планирате да реализујте, ако преузмете власт?
– Као озбиљна странка ми имамо програм који ћемо понудити грађанима Ужица после ових избора јер очекујемо поново улазак у Скупштину града. Изнећу пар тачака тог програма за који ћемо се борити када уђемо у ужичку Скупштину. Прво и основно, за шта ћемо се највише залагати је оснивање центра за вантелесну оплодњу у Ужицу за град и регион. Општина би финансирала трећи покушај за све грађане Ужица. Аерозагађење. Политиком градске власти ништа није урађено по питању смањења аерозагађења. Решавање проблема за пречишћавање воде и са водоснабдевањем. Враћање старог сјаја на плажи и његова реконтрукција под окриљен ЈП „Велики парк“. Ревитализација Старог града и стварање туристичког бисера заједно са хидроцентралом, Злакусом и Потпећком пећином. Отварање 10 места за таксисте поред некадашње Робне куће „Прогрес“ и на јавним паркинзима, где је то потребно и могуће. Споменик жртвама ЈУВО и жртава комунистичких чистки. Одговорност за спортску дворану у Крчагову и процесуирање одговорних. Пољопривреда, помоћ општине у формирању мањих засада малине и осталог воћа, бесплатне саднице и савети, донације телади и сл.
Шеф Ваше странке Војислав Шешељ казао је да нећете ићи у предизборну коалицију. Да ли планирате неку постизборну коалицију?
– Пре избора сигурно нећемо, као што је Војислав рекао. Могу да потврдим да је то тачно и да и ми овде нећемо ни у какву предизборну коалицију, а после избора ћемо сагледати како је ко прошао на изборима и гледаћемо да уђемо у коалацију ако добијемо одобрење од врха странке и самог Војислава Шешеља. Видећемо ко нам је најближи по програму и са ким ћемо ући у колацију.
Зна ли се са ким сигурно можете, а са ким не?
– Знам сигурно да са ДСС-ом нећемо, јер је Санда Рашковић – Ивић рекла да је Сребреница геноцид, а да „Олуја“ није и зато са њом не долази у обзир. Са другим ћемо видети.
Када би сте преузели власт у граду шта би сте прво урадили?
– Прво што би урадили, ако би преузели власт у граду, је да покренемо питање одговорности за изградњу хале, потом проблем таксиста, итд, што значи да би смо решили више лакших проблема у кратком року од ових девет тачака које сам Вам изнео. Мислим да би на тај начин вишељуди било задовољно што не мора да чека на решавање проблема.
Каква се сарадња са врхом Ваше странке?
– Могу да Вам кажем да је сарадња са врхом странке феноменална. Имамо одличну сарадњу са председником Окружног одбора Српске радикалне странке Зораном Деспотовићем. Он нам је много помогао да се консолидујемо и да коначно почнемо да радимо како треба овде у Ужицу. Скоро нам је долазила Верица Радета која нас је похвалила у односу на претходне године. Видела је помак у раду ужичког одбора СРС-а. Просторије су биле пуне. Задржала се код нас пуна три сата. То не памтим кад је се дешавало. Није хтела да изађе колико јој је било драго видети побољшање у раду. Такође јој се свидело што имамо доста младих чланова. Биле су пуне просторије, а то се раније нје дешавало.
У припреми за раговор казали сте ми да шеф странке Војислав Шешељ треба опет да дође у наш град.
– У најскорије време председник Српске радикалне странке Војислав Шешељ треба да дође опет у Ужице. Увелико радимо на томе и припремамо његов долазак. Знате да је он већ долазио овде 26. јануара ове године. Спонтано је се окупио велики број људи, па смо, уместо у просторијама странке, морали да се окупимо у великој сали Скупштине града, која је такође била мала да уђу сви заинтересовани. И сада очекујемо велико интересовање људи. Планирамо да изнајмимо неку велику салу за тај догађај.
Можда у спортској дворани „Велики парк“?
– Ха, ха. Не. Планирамо да изнајмимо Позориште и да ту организујемо промоцију књиге.
Да ли знате каква је здравствена ситуација Војислава Шешеља?
– Могу са поносом да Вам кажем, а и читате и видите путем медија, а и он је се јавно огласио и рекао да је његово здравственио стање много боље него председника и премијера, да се одлично осећа, да је у доброј физичкој снази, да једва чека да дође на власт, да заведе ред и доведе Србију на право место, где и припада.
На крају разговора председник ужичких радикала желео је да дода и следеће.
– Поздравио бих све грађане Ужица, наше чланове, симпатизере и гласаче и надам се да ће они препознати полетну снагу ове младости наше Српске радикалне странке и да ће нам дати глас, а ми ћемо се трудити да им изађемо у сусрет и да Ужице направимо бољим градом него што је сада тренутно, са традиционалним српским поздравом „Ој Србијо многи су те крали, никад Воја, никад радикали“. На крају бих, у име Српске радикалне странке, пожелео деци срећан почетак школске године и желим им све најбоље у наступајућој школској години уз што бољи успех.
Ужички радикали ће од 15. септембра отворити просторије странке у времену и оне ће бити отворене сваког уторка и четвртка у периоду од 16 до 20 сати. У том периоду чланови и грађани моћи ће да их посете и питају шта год желе. Било о раду странке или нечем другом.

Милан Ђокић

Comments

comments

Povezani tekstovi

4 više komentara

Mladen Tomic 9. септембар 2015. - 22:05

Napred Radikali!!

ponovi
uroš 9. септембар 2015. - 22:31

Srećno i stop evropskoj uniji!!!

ponovi
Danilo 9. септембар 2015. - 23:26

Napred RADIKALI! Do pobede!

ponovi
Душко 10. септембар 2015. - 14:10

Уз војводу до победе!
Све похвале са господина Милића и господина Марка Стевановића!

ponovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.