početak GRADSKA Због страначког запошљавања остао без посла

Због страначког запошљавања остао без посла

od nedelja
1,5K pregleda

СТРАНАЧКО ПРОСВЕТНА ПОСЛА
Упоредо са пријемом ђака првака за нову школску годину у основној школи „Слободан Секулић“, бивши запослени те школе Златко Цвијовић, појавио се рано са транспарентом и почео штрајк глађу.
– Имам 38 година живота, 13 година рада у ОШ”Слободан Секулић”. Радио сам на пословима учитеља, а затим на пословима потребе, па сам тако прошле године радио на пословима наставника математике. Пре неколико месеци дошао је нови директор и обећао да ће људи који раде дужи временски период у школи имати приоритет приликом запошљавања у новој школској години. У овој школској години се отворили ново радно место у Љубањама, односно, отворило се друго одељење због повећаног броја ђака. И на то радно место примљен је Милош Чолић, који има 20 радних дана у нашој школи. Мени је директор понудио нестручни посао математичара, али су се појавили стручни математичари и ја сам остао без посла и водим се на Заводу за запошљавање. Иначе, то једино радно место на Љубањама је отворено под условом да се прими учитељ кога сам већ поменуо. Чак је на наставничком већу било речи да то будем ја, али под политичким притисцима морао је да се прими Милош – рекао је Цвијовић.


Он ће остати испред школе и штрајковати глађи и биће и дању и ноћу. Довезао је аутомобил и има ћебе и ту ће спавати ноћу.
– Ја немам другог начина да покажем своје незадовољство, неправду и протест због оваквог поступка према мени. Мајка ми је скоро оперисана од тешке болести, отац је остао без посла у фабрици Кожа и сада таксира, а имам и сестру која је незапослена. Нисам ја остао једини без посла због страначког запошљавања, али сам изгледа један од ретких који је предузео нешто. Ово је моја борба против страначког запошљавања и мој једини начин – рекао је Цвијовић.

Александар Урошевић, директор школе, није хтео много да говори о овом случају и рекао да је то његово право и постоје више инстанце где може потражити своја права.
– Нова школска година и настава почеле су по предвиђеном плану и програму, тако да овај Златков штрајк није пореметио ништа и све функционише без проблема. То је његова воља, и ако сматра да је оштећен постоје више инстанце којима би требало да се обрати – рекао је Урошевић.

З.Г.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.