početak GRADSKA Јавно комунално предузеће “ГКЦ Хотел”

Јавно комунално предузеће “ГКЦ Хотел”

od nedelja
877 pregleda
КО ЗНА КАКВО ЋЕ ЈАВНО ПРЕДУЗЕЋЕ НАСТАТИ ИЗ ОВОГ ДВОРИШТА...

КО ЗНА КАКВО ЋЕ ЈАВНО ПРЕДУЗЕЋЕ НАСТАТИ ИЗ ОВОГ ДВОРИШТА…

УЖИЧКИ ПАРЛАМЕНТ КОМПЛЕТНО ЛЕВИЧАРСКИ
На седници Скупштине града једна од тачака била је давање на коришћење некадашњи Дом војске, и то, Градском културном центру приземље и први спрату укупне површине 2.482,77 метра квадратна и Туристичкој организацији други спрат, површине 318 метара квадратних.
Туристичка организација „Ужице“ је 25. јануара ове године дописом од градских челника тражила простор на другом спрату Дома војске и навела да тај простор може да се адаптира за потребе смештаја туриста и на тај начин решити недостатак смештајних капацитета у самом граду. Доделом овог простора, како је наведно у захтеву, Туристичка организација Ужица стиче услов да до 31. марта ове године конкурише за доделу субвенција и дотација намењених за пројекте развоја туризма у овој години код Министарства трговине, туризма и телекомуникација. То би у ствари требало да буде коначиште са шест модерних соба и укупно двадесетак лежаја.

zoran plećević

За ову одлуку су сви одборници били ЗА, осим Зорана Плећевића (ЛДП), који је био уздржан.
– Овде сам подржао сваку идеју за неку изградњу, али ово не могу подржим, да ми отварамо државни хотел у граду. Није ми јасно да то радимо у 21. веку. Када смо оснивали Градски културни центар идеја је била да то буде простор за све грађане Ужица, буду ликовне, музичке, литералне радионице, да ту млади оркестри пробају и вежбају своје извођење, да се ту дешавају разне манифестације и сад одједном да на другом спрату отворимо хотел. Некоме је пало на памет да отвори хотел, а у граду има хотел са сређеним два до три спрата, који је празан. А ми да отворамо хотел који ће захтевати чистачицу и одржавање?! Хотел има неке посебне услове, није то стан, требаће противпожарна заштита и све остало што тражи виши ниво. То ће бити ЈП „Хотел“. Мислим да за тим немамо неке потребе у граду. Ако већ хоћемо, ми треба да имамо неки добар хотел, а не да правимо неку импровизацију. Отварањем тог хотела значи да не сме да буде свирки, проба, окупљања, да буде тишина, да нема галаме, Мислим да то треба да остане Градски културни центар и да то ради како је радио до сада и да не мешамо неко одмарање са тим – рекао је Плећевић.

sednica gradskog parlamenta

Данијел Вукајловић, одборник Покрета позитивно Ужице, рекао је да ће они подржати отварање овог хотела, јер има економске логику.
Борица Јовановић је питала да ли постоји могућност да се у оквиру ГКЦ-а прошири делатност и да то буде за оне који долазе да држе концерте и слично. Она је додала да је било жалби грађана који живе у близини ГКЦ-а на буку и галаму из ГКЦ-а, па како ће тек бити гостима који ту буду ноћевали.

Радиша Марјановић, председник Скупштине, рекао је да подржава ову идеју и да је пре неколико година некадашњи директор ГКЦ-а Борис Тодоровић изнео ту идеју.
– Циљ је био да се простор адаптира, јер док је био Дом војске служио за резиденцијалне потребе. Зашто ово радимо? Имамо могућност да из Министарства туризма повучемо средства и да се обезбеди смештај за извођаче, а тиме би смањили и репрезентације за оне који долазе да изводе програме у Ужице. Једино Туристичка организација може конкурисати код министарства и надам се да ћемо проћи, јер не верујем да би ушли у ову причу да није тако, али уколико пропадне, остаје да се нађу средства из неких других извора. Било је критика како мало пара долази из републичке власти, а ево сада ситуације да узмемо паре – рекао је Марјановић.

Наталија Василић из СДП-а рекла је да ће одборнички клуб те странке подржати предлог, јер је то начин да се још више оживи ГКЦ и додала да је груба реч „државни хотел“.
– Ми овде имамо често проблем где ћемо госте када дођу. Врло често их шаљемо на Бели земљу, јер у граду немамо смештајни капацитет. Мислим да ће ово помоћи и Градском културном центру, а помоћи ће и нама када дођу гости и за Дан града и за оне госте који долазе у Градски клутурни центар да имају где да буду смештени. Град ће од тога имати велику корист – рекла је Наталија.

milovan ristanović

Милован Ристановић, независни одборник, рекао је да подржава одлуку и да му је пуно срце што ће у град доћи средства од државе.
– Са 30-ак лежајева да би се ту сместили гости из КУД-ова или група, биће могућност да се не издвајају средства из буџета за њихов смештај – рекао је Ристановић.
Један од одборника је рекао да је реч о пројекту „који може да донесе 14 милиона динара Граду Ужице“.
– Надам се да ће реконструкцију изводити ужичке фирме и да ће се реализацијом овог пројекта побољшати смештајни капацитети у граду, што је најважније за развој туризма у нашем граду. Ова одлука имаће и значаја за сам рад Градског културног центра.

vesna stjepović ds

На крају дискусује подршку пројекту је дала и Демократска странка.
– Демократска странка ће подржати ову одлуку, јер само када је Туристичка организација почела нешто да ради – рекла је Весна Стјеповић из ДС-а.

З. Г.

Comments

comments

Povezani tekstovi

2 više komentara

BAGRO! 12. фебруар 2016. - 00:44

Taman kad su poceli ljudi da dolaze u gradski kulturni centar, taman kad su mladi poceli tamo da izlaze, sad nece ni to moci, jer ce poslanicka bagra da napravi hotel, koji ce biti prazan kao sto su i turist i hotel zlatibor, jer ce se zahtevati tisina, a mladi uzicki bendovi pitanje je da li ce postojati kad se jedino mesto u gradu za probe ukine…
BRAVO UZICE!

ponovi
igor 15. фебруар 2016. - 12:46

ovo je svalerska kombinacija onih koji su do sada placali dnevni odmor u palasu,a sada bi prostor za preljubu trebalo da placaju gradjani…

ponovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.