početak DRUŠTVO Нинић брутално претучен металним штанглама!

Нинић брутално претучен металним штанглама!

od nedelja
477 pregleda

ivan-ninic-1

Истакнути борац против корупције, сарадник Савета за борбу против корупције и сарадник Саше Радуловића у Министарству привреде, Иван Нинић брутално је претучен металним штанглама синоћ око 23.30. Напад на Нинића изведен је мучки, испред улаза у зграду у којој станује, на Карабурми. У већ познатој сценографији застрашивања и претњи, нападачи су били у црним тренеркама и црним качкетима.
Покрет “Доста је било-Саша Радуловић” захтева oд полиције и тужилаштва да се нападачи хитно ухапсе, открију налогодавци овог напада и сви приведу правди. Не сумњамо да иза напада стоје моћни и утицајни појединци блиски врху власти.
Нинић је био укључен у тим за надзор и унутрашњу контролу, који је у септембру 2013. године организовао тадашњи министар привреде Саша Радуловић. Кад је Александар Вучић чуо за ово, позвао је Сашу Радуловића, најпогрднијим речима се изразио о Нинићу и изнео низ неистина о њему. Саша Радуловић није подлегао притиску и задржао је Нинића у тиму. Резултат рада тог тима је велики број покренутих поступака надзора у Агенцији за приватизацију и 15 кривичних пријава, укључујући и пријаве у предмету Вршачки виногради, у којој се помињу и брат Александар Вучића и брат Синише Малог. Такође и пријава против Синише Малог и директорке Фонда за развој за злоупотребе у вези са кредитима Фонда за развој, као и пријава против челника СИЕПА и Млађана Динкића, за злоупотребе приликом доделе разних субвенција у министарству Млађана Динкића.
Оно што је почело урлањем ППВ-а преко мобилног телефона, завршило се Нинићевим пребијањем металним штанглама.
Нинић, који је познат и као најмлађи и један од првих “звиждача у пиштаљку” код нас, написао је око 300 ауторских текстова који разоткривају пљачку државне имовине, сукоб интереса, урушавање независних институција у Србији, удруживање моћника и тајкуна зарад непримереног утицаја и личног богаћења. Радио је на извештајима Савета за борбу против корупције. Његов допринос извештају Савета о финансијској контроли медија у Србији посебно је значајан за борбу против корупције.
Покрет “Доста је било-Саша Радуловић” даје пуну подршку Нинићевом раду. Десет удараца у пределу леђа и ногу и два у главу, мучки, у сачекуши, не може да заустави аргументе у кривичним пријавама.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.