početak KULTURA NOVA FOTOGRAFIJA 6

NOVA FOTOGRAFIJA 6

od nedelja
703 pregleda

 

Mihailo Vasiljević iz serije Trans

Mihailo Vasiljević iz serije Trans

IZLOŽBA FOTOGRAFIJA U POŽEGI

Nova fotografija 6

– Izabrani su radovi na jedinstven način pokazuje snagu fotografskog medija –

U Gradskoj galeriji kulturnog centra Požega u utorak 28. maja u 20h. otvaranje izložbe fotografija “Nova fotografija 6”. Izložba traje do 20.06. 2015. Grupna izložba Nova fotografija 6 objedinjuje radove 19 autora. Učesnici su: Milan Aleksić, Mihailo Vasiljević, Benjamin Beker, Tijana Pakić Feterman, Vesna Mićović, Andrija Rančić, Hana Jovanović Jocić, Tijana Kačarević, Aleksandar Stokić, Aleksandar Bačlija, Bojana Sapun, Katarina Petrović, Valentina Čukić, Violeta Tešić, Dušan Popović, Slavka Nikolic, Rea Vasić, Luka Dragović, Natalija Biščić.

Šesta po redu grupna izložba ostaje dosledna početnoj ideji. Pre šest godina izložba Nova fotografija 1 potpuno ravnopravno je objedinila autore koji su bili na samom početku obrazovanja kao i umetnike sa ustanovljenim umetničkim karijerama. Od tada svake godine, primenjujući isti sistem Nova akademija umetnosti predstavlja nove autore i nove radove.
Po sistemu vrednosti katedre za Fotografiju izabrani su radovi koji na jedinstven način pokazuje snagu fotografskog medija. U okvirima savremene umetnosti fotografija vec izvesno vreme dominira kao slika, i to sa posebnom atrakcijom u galeriskom prostoru a širina mogućih tema, od dokumentarne do režirane fotografije dokazuje da se umetnost nalazi podjednako i u izgledu i u značenju.

Milan Aleksić iz serija Nature morte

Milan Aleksić iz serija Nature morte

Autori koriste fotografiju na način koji pokazuje da fotografija ima moć da nam potvrdjuje dogadjaje, koji su neminovno zbog prirode medija okrenuti prošlosti, ali ima I sposobnost da nam potvrdi misli I osećanja sto nas obogaćuje drugačijim iskustvima od sopstvenih.Publika će imati priliku da upozna I shvati da umetnička fotografija nema samo ambiciju da poznate stvari i prizore predstavi na poznati način već da fotografiju koristi kao alatku za istraživanje i izazov kako za same autore tako i za publiku.

Nova akademija umetnosti razvija poseban sistem obrazovanja u oblastima Vizuelnih, Dramskih i Muzickih umetnosti a studentima kreira okolnosti u kojima se zaista osecaju kao autori koji se razvijaju uz pomoc vrhunskih profesora i mentora.

Milan Aleksić iz serija Nevidljiv

Milan Aleksić iz serija Nevidljiv

Mihailo Vasiljević iz serije Nove pare

Mihailo Vasiljević iz serije Nove pare


Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.