početak DRUŠTVO ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА ЗЛАТИБОРСКОГ КРУГА

ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА ЗЛАТИБОРСКОГ КРУГА

od nedelja
524 pregleda

Помоћ у кући за старе у општини Чајетина

Удружење грађана Златиборски круг из Чајетине, које је од маја ове године пружалац социјалне услуге Помоћ у кући за старе, покренуло је акцију прикупљања половне беле технике за кориснике ове услуге.

Услугом Помоћ у кући за старе у општини Чајетина, обухваћено је преко 50 корисника у селима општине Чајетина, претежно болесних стараца и старица који живе сами, без деце или ближих рођака, а најчешће су и корисници социјалне помоћи. Велики број корисника живи у тешким материјалним условима.

kuca spolja

Геронтодомаћице које обилазе кориснике и помажу им у одржавању хигијене и у основним кућним пословима, раде у складу са условима на терену. Златиборски круг је, у циљу побољшања ове услуге, орзанизовао обуку за чланове Волонтерског социјалног сервиса, који одлазе у посете корисницима и помажу геронтомаћицама.

Пошто доста корисника нема основне кућне уређаје, Златиборски круг је покренуо акцију прикупљања половних, али исправних, фрижидера, електричних шпорета и телевизора.

Позивају се становници општине Чајетина, као и сви остали људи добре воље, који имају могућности да се укључе у ову акцију, да поклоне своје половне кућне уређаје, како би се побољшао квалитет живота корисника услуге Помоћ у кући за старе, у селима општине Чајетина.

Сви који желе да учествују у овој хуманитарној акцији и да помогну да се олакша живот старим корисницима ове услуге, могу да се јаве Јагоди Јеремић, координаторки Волонтерског социјалног сервиса, на телефон 0641744498, како би се направио договор о преузимању уређаја.

Удружење Златиборски круг се захваљује свима који узму учешће у овој акцији и прошире вест о организовању акције.

Весна Белчевић, ПР

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.