početak DRUŠTVOSUGRAĐANI Волим што сам са мојим Ужичанима

Волим што сам са мојим Ужичанима

od nedelja
520 pregleda

АНЂЕЛИЈА РОГИЋ – МИС СРБИЈЕ
Мис Србије Анђелија Рогић (23) у недељу, 19. фебруара, учествовала је у културно-уметничком програму у Народном позоришту, који је организовало етно-културно-уметничко друштво „Завичај” из Злакусе. У том друштву је наша Ужичанка, која ће у децембру ове године учествовати у избору за мис света, поникла и стекла прво сазнање о сцени.
Њен, сада не тако чест боравак у Ужицу, искористили смо за разговор за Ужичку недељу.

УН: Како се сада осећате, када знате да је овај концерт посвећен Вама?
– Остала сам верна свом КУД-у. Ту играм већ 10 година и у њему сам провела своје детињство. То је као моја друга породица. Они су од мене створили то што сам сада, то држање које су људи приметили на мени. Овај концерт је посвећен мени и одазвала сам се са посебним задовољством.

УН: Да ли сте спремни за концерт, да ли сте тренирали?
– Нисам играла можда годину дана и једва чекам вечерас да што пре почне, да се сетим старих корака и да опет будем са својим пријатељима на сцени. Играње је као пливање. Довољно је само мало да се подсетим и већ сам у екипи. Имаћу са својим другарима пар кореографија.

УН: Да ли је тешко ускладити све обавезе – факултет, припреме за мис света, КУД…?
– Јесте, али, ако је добра организација, онда се све постигне. Ако нешто волите и желите да у свему томе успете, онда ћете све да постигнете. Обавезе на факултету, обавезе око агенција, снимања, презентације у јавности и много тога још, али све се стиже, па чак и за моје пријатеље из „Завичаја“.

УН: Колико често долазите у Ужице?
– Раније сам долазила сваке друге недеље, а сада због обавеза, једном до два пута месечно. Када нисам дуже кући у родном крају, онда родитељи дођу у Београд. Наравно, сада је 21. век, доступан је интернет и сваки вид комуникација, тако да сам са мојима сваки дан у контакту.

foto Dragan Karadarević

УН: Да ли сте се сами пријавили или вас је неко пријавио за избор мис Србије?
– На идеју је дошао мој другар, који је видео на интенету, на Фејсбук страници, пријаву. Извукао је и без мог знања послао. Онда ме је позвао и рекао да ме је пријавио и да ће ме звати из агенције. Мислила сам да је нека шала, али после два дана су ме позвали из агенције да дођем на разговор. Ишла да видим шта ће се десити, нисам очекивала да ћу постати то што јесам. И, ето, из једне случајне ситуације настало је све ово.

УН: Када и где ће бити такмичење и како теку припреме за мис света?
– Такмичење је у децембру, али се не зна где ће се одржати. Ова година је мој мандат и базирана је на мојој промоцији, да се што више појављујем у медијима, да се припремам за тај одлазак. Избор за мис света је на сличан начин организовано такмичење као што је код нас у Србији, само што је на вишем нивоу. За овај период, од избора за мис Србије до такмичења за мис света, припремам свој таленат, усавршавам језике, промовишем себе и своју земљу. Напорно мало јесте, али на дуже стазе је добро.

УН: Када се све то заврши, са чим би волела да се бавиш?
– Желела бих да у Горјанима отворим вртић. Не бих била класична васпитачица са децом и играчкама, већ да деца буду нешто као истраживачи, да се упознају са животом, културом и природом.

УН: Шта имате да поручите нашим читаоцима?
– Надам се да ћемо уживати у овом концерту и да ће ме моји Ужичани бодрити до краја, као и што су и до сада. Хвала им на томе.

Звездана Глигоријевић

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.