početak DRUŠTVOUSPEŠNI UŽIČANI Морате бити корак испред

Морате бити корак испред

od nedelja
606 pregleda

Photo Story umanjena za sajt

УСПЕШНИ УЖИЧАНИ: Филип Грбић, Фото стори

Савремена опрема, квалитет, оригиналност. Најбољи тим за вашу причу – слоган је радње „Фото стори“, која је за кратко време успела да у Ужицу постане позната по квалитету и професионализму, али и хуманитаризму. Иако су практично тек почели са радом, до сада су учествовали на више од 15 хуманитарних манифестација, а поред тога су били и спонзори великог броја догађаја у нашем граду. Оснивач фирме, Филип Грбић, открива да су успели да се изборе за своје место захваљујући другачијем приступу послу.
„Фото Стори је млада фирма која постоји непуних годину дана, а за то време смо унели доста новина у овај посао, радимо га на другачији начин од уобичајеног, па претпостављам да смо по томе и постали познати у овом граду“, открива Грбић.
Иако су услуге фотографисања основна делатност фирме, „Фото стори“ нуди и додатне услуге.
„Основна делатност су нам фотографске услуге што подразумева велики спектар послова. Радимо фотографисање и снимање свих врста свечаности и тај део посла највише истичемо. Поред тога, у склопу радње имамо фотокопирницу и мини дигиталну штампарију тако да радимо и све врсте штампе“, каже Грбић иза кога стоје године искуства.
„Фотографијом се бавим већ једанаест година, а већ девет година фотографишем свадбе тако да је крајње време било да отворим своју радњу и радим то на свој начин.“
Баш захваљујући вишегодишњем искуству, Филип Грбић је успео да за кратко време постигне велики успех у граду где се радње свакодневно затварају.
„Нама је тржиште било познато, само је требало да створимо јединствену и другачију понуду. Када смо то урадили, није нам био проблем и да се на том тржишту пробијемо. Ја се надам да ћемо и у будућности, најпре сталним иновацијама, али и усавршавањем, успети да останемо у самом врху“, наглашава Грбић и додаје да су фотографије нешто што вреди чувати.
„Фотографије су веома важне успомене у којима ће људи бескрајно уживати, и то не само младенци већ и родитељи, рођаци и пријатељи, дуги низ година после догађаја“, каже Грбић.

Photo Story - 002

Баш зато је битно да квалитет фотографије буде добар, на шта „Фото стори“ обраћа посебну пажњу.
„Много је фактора који утичу на квалитет фотографија и видеа са једног догађаја зато ми том послу приступамо максимално посвећено и професионално. Имамо другачији начин рада од досада примењиваног, користимо најсавременију опрему и константно се усавршавамо. Снимање радимо и из ваздуха уз помоћ дрона. Све фотографије и видео снимци пролазе постпродукцију што изискује доста знања, креативности и времена што нас и издваја од конкуренције“, наглашава Грбић. На наше питање да ли је за добру фотографију више одговорна опрема или онај ко стоји иза камере, овај фотограф објашњава да морате волети то што радите да би то било квалитетно.
„Целу екипу чине млади људи спремни да у овај посао унесу сву своју енергију. Да би овај посао радили професионално битна је опрема, али је много битније знање и љубав према фотографији“, истиче Грбић.
Иако је тек недавно почео са радом, морали смо да га упитамо да ли је до сада имао неких проблема и на који начин држава, односно град могу да помогну привреди и младим предузетницима.
„Државни апарат не бих желео да коментаришем, али ћу само рећи да имам осећај да бих у својој држави боље прошао да сам странац, јер бих у том случају имао много веће привилегије а и подстицајна средства него што их имам као грађанин ове државе“, каже Грбић и додаје да проблема није било, јер се од почетка велика пажња посвећује томе да све буде по прописима.
„У новембру је отворена радња, а већ крајем децембра су кроз њу прошле све инспекцијске службе. Наравно, све је прошло без проблема, и ја мислим да једини у држави имамо пријављеног и осигураног Деда Мраза. Тако наша држава помаже младе предузетнике. У сваком случају има много више позитивних ствари тако да о проблемима не бих желео више да говорим“, истиче Грбић.
Колико има конкуренције у овом послу у Ужицу и да ли постоји она нелојална?
„Конкуренције има као и сваком другом послу, али то нас гура и мотивише да напредујемо у сваком погледу све више. Радимо нешто што нико од конкуренције не ради и увек смо корак
испред тако да нема зиме. Исто важи и за нелојалну конкуренцију, које наравно има, али ако мене питате, они не могу дуго опстати, јер ни квалитет ни посвећеност код таквих људи не могу бити на добром нивоу“, рекао је Грбић, кога смо за крај интервју питали шта би поручио младим људима који се размишљају да покрену свој бизнис.
„Све што вам треба су добра идеја, истрајност, воља и много храбрости. Ако то имате, успећете“, закључује Грбић.

Н. Кутлешић

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.