početak KOLUMNE Од Хртковаца до Португала

Од Хртковаца до Португала

od Toni Stanković
618 pregleda

Све ће друго да наметну као најважнију ствар на свету, само да се о парама не прича. Како другачије да нам Шешељ и њему слични завуку руку у џеп, ако нам другом руком, као врсни мађионичари, не машу пред очима бајкама о патриотизму, мрском Западу, заверама, Трилетарали и сличним масовним халуцинацијама?

ШЕШЕЉ РАДИ И ВИКЕНДОМ
Србија има 7 милиона становника, од тога 1,72 милиона пензионера. Практично, сваки четврти човек у Србији је пензионер. Само 18 посто становника Србије, око 1,2 милиона људи, млађе је од 18 година. Дакле, малолетних лица и пензионера 3 милиона. Пола милиона људи запослено је у разним јавним службама, не рачунајући јавна предузећа. У јавним предузећима, по званичној статистици, ради око 150.000 људи. Ове цифре о запосленима треба узети са опрезом, пошто се у свим статистичким извештајима барата са стално запосленима, а знамо да је најмање још 10 процената примљено на одређено и остале „несталне“ начине. Ако је веровати статистици (ја лично баш и не верујем) у Србији је запослено око 2,8 милиона људи, па би требало, узимајући у обзир претходно наведене цифре, да је у фирмама ван јавног сектора запослено око 2,1 милиона људи. Дакле, отприлике сваки трећи становник Србије је запослен и плаћа порез. У Немачкој, примера ради, запослено је 20 пута више људи – 44 милиона од 83 милиона становника, дакле сваки други, па чак и више…. У Србији је запослено таман толико колико је у Немачкој повећан број запослених у последњих 10 година.
Ако бисмо ишли даље, па причали о платама, статистика би била далеко црња, али, не бојте се, нећу о платама; да пођем од себе, моја плата је толико мала, да ме је понекад, шта понекад – увек, срамота, па нећу да се нервирам тражећи по интернету податке о платама у Немачкој.

Да ли је вама јасно шта је Шешељ тражио у Хртковцима? Питам вас, јер мени уопште није јасно шта је мотив те булументе набилдованих ћелаваца да са Шешељем походе некакво село у Војводини. Нисам ни знао где се налази, па сам морао да потражим на google maps. Чудите се, како то ја са статистике о запосленима, пређох на Шешеља, какве то везе има једно са другим? Па, можда и нема везе, али, гледано мало шире, итекако је повезано. Од чега живи Шешељ и гомила њему сличних политичара? Да ли је та каста једног јединог дана у животу радила нешто корисно и привреднила друштву у коме живи? Један једини дан? Не само да нису ништа у животу корисно радили, него су и нас, који смо имали вољу и жељу да радимо, ометали и малтретирали свих ових година. И настављају и даље. Многи од тих згубидана последњих година стигли су до пензије, дакле, примали су плату јашући и мамузајући пореске обвезнике пун радни век и сада ће да наставе да примају лепу пензијицу, коју ћемо ми магарци и даље да плаћамо, а када дође на нас ред да примамо мизерију од пензије, ако уопште доживимо тај дан, гарант неће имати одакле да се прими…

И не само то, та мафија је иза себе оставила довољан број истомишљеника нерадника, чак су им у међувремену наштанцовали разне лажне дипломе, да би остатак банде могао и даље да се шепури на измишљеним и добро плаћеним радним местима. Шешељ и њему слични разним бесмисленим акцијама, као ова поменута, управо и замлаћују наиван народ, да се не би причало о суштини – парама. Да не бисмо причали зашто смо најсиромашнији народ у Европи, причаћемо, данас о Хртковцима, сутра о Хрватима, прекосутра о Црногорцима, Муслиманима, Босанцима, о Другом светском рату, о Нато пакту, о Масонима, ММФ-у, Путину, Ангели, Трампу…

Све ће друго да наметну као најважнију ствар на свету, само да се о парама не прича. Како другачије да нам Шешељ и њему слични завуку руку у џеп, ако нам другом руком, као врсни мађионичари, не машу пред очима бајкама о патриотизму, мрском Западу, заверама, Трилетарали и сличним масовним халуцинацијама? Кажу нам да треба да будемо срећни самим тим што смо се родили овде, што смо Срби, замисли да смо се родили као Мађари, Бугари или не дај боже, као усташе, пардон, Хрвати… Куд ћеш више, родиш се међу овим дивним пашњацима, пропланцима, планинама, рекама, потоцима, па то нема нигде, само у Србији има шума, поточића, само овде долази пролеће, само овде сунце излази и залази….

А тек вода! Па за воду би у Сахари убили, а ми овде заливамо баште и малињаке, пунимо дечије базене, једном речју, понашамо се у летњим данима као пијани милијардери, па морају другови из Водовода да нас упозоравају да приштедимо, јер вода је новац, и много воде квари људе! Елем, поред непроцењивих природних богатстава, ми, срећници, имамо још непроцењивију политичку касту, све генијалац до генијалца, све убитачни 24/7 радници, који нити спавају, нити једу, већ поваздан само о нама брину! И за то што смо најсиромашнији народ у свету, сами смо криви, јер није природно, нити је могуће, поред толиког природног богатства, поред правдољубивих, препаметних Шешељеваца и њима сличних мудрих руководилаца, да будемо толико сиромашни и бедни. Па погледајте само наше људе који оду на рад у иностранство, сви се колико преко ноћи обогате, дакле, сами смо криви, свих нас 2,1 милион што радимо и плаћамо порез. Слабо и мало радимо, недовољно плаћамо пореза и онда је потпуно логично што смо најсиромашнији у Европи.

И тако, гледам ја у tv, што иначе ретко радим последњих година и крстим се Шешељу, кад крену неки прилог о Португалу, па водитељка рече да тамо породиљско одсуство траје 6 недеља!? И то после порођаја, пре порођаја ни дана боловања. Помислих да нисам добро чуо, па се, забезекнут, загледах у моју, најмудрију и најсталоженију супругу на свету, а она рече, да, драги мој, добро си чуо, 6 недеља, тако је и код нас било у „оно“ време, сећаш ли се да сам радила на дан до порођаја? Слушам ја, не трепћем, климам главом, а и даље у шоку, а наталитет, Вучићева брига за мале Српчиће и Српчићкиње, прво, друго, треће дете? Сто хиљада, двеста хиљада, пдв за памперес, плата за четврто, пензија за пето дете? Како није срамота те беднике Португалце, па није ни чудо што их има само 10 милиона и, били би, бедници, најсиромашнији у Европи да није нас, Бугара и сличних… Ах, тај проклети интернет, копкао ме тај податак са 6 недеља, па укуцам у google, и улетех у расправу наших исељеника у Америки, кукају једни другима, јер и у тој мрској капиталистичкој земљи углавном је 6 недеља породиљско, а у неким савезним државама и краће, па их још и зезају наше натурализоване Канађанке да је код њих породиљско годину дана, додуше, не баш плаћено… Дакле, видиш, не лаже ова наша преварантска олигархија, ипак је код нас најбоље! Јесте да имамо потешкоћа, али су оне пролазне, 5-6 деценија и сигурно пролазе, важно је да имамо политичаре који мисле на нас, раде и недељом! Није Шешељ отишао у Хртковце радним даном, тад РАДИ у скупштини, није се за викенд беспослен шетао по околним брдима, као ја, него је човек засукао рукаве, па кренуо на тежак рад у Хртковце… Сатре се човек од напорног рада и бриге за Србију…

Тони Станковић (Ужичка недеља 985)

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.